Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ešenvalda oratorija Lieldienu laikā skanēs Kanādā, Norvēģijā un Lielbritānijā

Ērika Ešenvalda oratorija "Kristus ciešanas un augšāmcelšanās" šogad Lieldienu laikā izskanēs koncertos Kanādā, Norvēģijā un Lielbritānijā.

Oratoriju 2005. gadā Rīgā un Liepājā pirmatskaņoja un ierakstīja kompaktdiskā Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", soliste Kristīne Gailīte un Liepājas simfoniskais orķestris. Pēc 2011. gadā iznākušā britu ierakstu kompānijas “Hyperion” ieraksta, kurā piedalījās soprāns Kerolīna Sempsone, koris "Polyphony" un kamerorķestris "Britten Sinfonia" diriģenta Stīvena Leitona vadībā, oratorija guvusi plašu rezonansi.

Jau 10. martā oratorija skanēja ASV  - Takomā, Luterāņu Miera universitātes Lāgerkvista (Lagerquist) koncertzālē, kur to atskaņoja universitātes apvienotais koris ar Pārklendas Filharmonisko orķestri diriģenta Ričarda Nansi (Richard Nance) vadībā. Lūk, ko diriģents raksta pēc koncerta: «Šis skaņdarbs skanēja pašā programmas noslēgumā, pēc G. Forē “Rekviēma” un S. Bārbera "Adagio” stīgu orķestrim. Tā bija satriecoša programma  -  ļoti aizraujoša, dziļa un emocionāla. Koris, solisti un orķestris lūdza man viņu vārdā nodot pateicību par brīnišķīgo skaņdarbu, un arī vairāki klausītāji, kuri nekad iepriekš nebija dzirdējuši par tādu komponistu, vēlējās, lai daru zināmu, cik ļoti viņus saviļņojusi Ešenvalda oratorija. Es diriģēju jau daudzus gadus un esmu sagatavojis daudzas saviļņojošas programmas, taču šī bija patiesi augstākā virsotne, kuru nekad neaizmirsīšu. Šī mūzika saviļņo cilvēkus.” Tagad diriģents vēloties pasūtīt latviešu komponistam jaunus kora opusus dziedāšanai Ziemassvētkos, kā arī pirmatskaņošanai Nacionālajā ACDA konferencē Dallasā nākamā gada martā. 

Nākamais Ē. Ešenvalda oratorijas “Kristus ciešanas un augšāmcelšanās” atskaņojums notiks 24.martā Leičesterā, Lielbritānijā, Leičesteršīras kora un orķestra “Camerata” sniegumā. Kanādā šī pati oratorija skanēs 6. aprīlī Edmontonā. Šo atskaņojumu gatavo “The Madrigal Singers” kopā ar “Pro Coro Canada”, soprānu Džoleinu Kērleju (Jolaine Kerley) un stīgu orķestri ar Leonardu Ratslafu (Leonard Ratzlaff) pie diriģenta pults. Savukārt jau 1. aprīlī oratoriju Bergenas katedrālē Norvēģijā izpildīs Bergenas katedrāles koris ar kamermūziķiem un soprānu Ditti Andersenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja