Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Festivālā Botānika uzstāsies grupa OQJAV

5. decembrī plkst. 20 K. K. fon Stricka villā pirmo reizi Latvijā uzstāsies Maskavas indie pop grupa OQJAV (Okudžav). Koncertā tiks spēlētas kompozīcijas no jaunā albuma Ķeģelbāns, kas tika laists klajā oktobrī, informēja festivāla organizatori.

Grupa OQJAV dibināta 2013. gadā. Tā ieguvusi daudzas prēmijas un to nominācijas – MTV Europe Music Awards, Jagermeister Indie Awards, Artēmija Troicka Stepes vilku. Par mūziku grupā atbild pianists Jaroslavs Timofejevs, par visu pārējo – grupas līderis Vadiks Koroļovs un basģitārists Dmitrijs Šugaikins. Sākotnēji grupas nosaukums bija Okudžav, bet pēc slavenā barda Okudžavas ģimenes locekļu neapmierinātības tā nomainīja vārda rakstību. 

Grupas OQJAV dziesmas ir kā stāsti, spilgti skaņas attēli, kas piepildīti ar klusu nevainību un dzīves pieredzi. OQJAV var saistīt ar krievvalodīgās mūzikas 2010. gadu jauno vilni, nosacīti intelektuālu indie popu, taču grupai stils ir metode, nevis pašmērķis. OQJAV dziesmās var sastapt gan noslīpētu sintīpopu, kas ir veidots pēc rietumu lekāliem, gan XX gs. inteliģentās estrādes nostalģiskās skaņas, gan aktuālo elektroniku, kas miksēta ar rečitatīviem un alūzijām par BG, taču šis dažādo skaņu kaleidoskops ir pārdomāts un izveidots tā, ka nekad nekļūst par tīšu eklektiku. OQJAV ir īpašs humors  - absurds, maigs un uzmanīgs pret vārdiem, precīzi žesti un intonācijas.

Grupas OQJAV dziesmas stilistiski ir ļoti daudzveidīgas. Šķiet, tās ir rakstījuši dažādi cilvēki ar dažādu garastāvokli. Taču tās visas apvieno viens cilvēks, kas, kā viņš pats saka, "ir līdzīgs kuģa kapteinim" - grupas solists, dzejnieks Vadiks Koroļovs. Viņš kā neviens cits par vīriešu seksualitāti prot stāstīt gan jutekliski, gan bezgalīgi ciniski. To papildina tieši, dīvaini tēli, nedaudz perversas metaforas, kas grupas dziesmas padara neatkārtojamas. 

Grupas līderis Vadiks Koroļovs nesen laidis klajā dzejoļu krājumu Meldri. Viņš ir arī biežs dzejas festivālu viesis un dueta Koroļovs Popova dalībnieks.

Grupas OQJAV koncerta biļetes pieejamas visā Biļešu servisa tīklā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja