Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivālā Vīnes klasika uzstāsies Daniils Bulajevs un Davinspiro Camerata

VSIA Latvijas koncerti organizētā festivāla Vīnes klasika ietvaros 18. februārī Lielajā ģildē uz skatuves kāps vijolnieks Daniils Bulajevs un kamerorķestris Davinspiro Camerata. Programmā Volfganga Amadeja Mocarta Piektais koncerts vijolei un orķestrim Lamažorā, Jozefa Haidna Simfonija Domažorā un Ludviga van Bēthovena 9.sonāte – Kreicera sonāte.

Vijolnieks Daniils Bulajevs ir orķestra Davinspiro Camerata dibinātājs un vadītājs, šobrīd viens no pieprasītākajiem, atzītākajiem un profesionālajā mūzikas dzīvē aktīvākajiem vijolniekiem Latvijā. Viņš ir guvis arī ievērojamus starptautiskus panākumus - sniedzis daudzus koncertus gan kā solists, gan kamermūziķis tādās valstīs kā Vācija, Lielbritānija, Beļģija, Šveice, Itālija, Ķīna, Armēnija, Argentīna, Apvienotie Arābu Emirāti, Lietuva, Igaunija un citur. Uzskatāms par mūsdienu mūzikas brīnumbērnu, Daniils Bulajevs jau piecu gadu vecumā uzstājās ar kamerorķestri, savukārt pēc diviem gadiem - ar simfonisko orķestri. Astoņu gadu vecumā Daniils Bulajevs sniedza savu pirmo solokoncertu. Uzstājies kopā ar LNSO, Latvijas Nacionālās operas orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri, Philharmonia Orchestra, Sinfonietta Rīga, Kremerata Baltica, Stuttgart Chamber Orchestra, Glasperlenspiel Sinfonietta, Zalcburgas kamersolistiem, Armēnijas Nacionālo simfonisko orķestri un kamerorķestri, Makao simfonisko orķestri u.c. Pēc uzvaras 8. Vindzoras starptautiskajā stīginstrumentu konkursā Lielbritānijā (The Windsor Festival International String Competition) Daniils Bulajevs uzstājies Vindzoras pilī kopā ar Philharmonia Orchestra. Koncertu apmeklēja Lielbritānijas karaliskās ģimenes locekļi. Kā balvu viņš saņēma iespēju ierakstīt mūzikas disku.

"Koncertā skanēs trīs pasaulē slaveni komponisti – trīs Vīnes klasiķi. Mūsu koncertprogrammas pirmajā daļā klausītāji varēs dzirdēt Jozefa Haidna 60.simfoniju – Izklaidīgais, kura ir pilna ar humora izjūtu, nedaudz ar romantiskām emocijām. Otro mēs atskaņosim Volfganga Amadeja Mocarta 5. vijoļkoncertu, kas ir viens no populārākajiem skaņdarbiem vijoles repertuārā. Bet koncerta kulminācija būs Ludviga van Bēthovena 9.sonāte klavierēm un vijolei jeb Kreicera sonāte, bet speciāli šim koncertam sonāte būs aranžēta vijolei un stīgu orķestrim, aranžijas autors - slavenais sitaminstrumentālists un aranžētājs Andrejs Puškarevs,” par koncertu stāsta vijolnieks Daniils Bulajevs.

Kad Volfgangs Amadejs Mocarts pabeidza savu pazīstamāko opusu vijolei un orķestrim, dzirkstoši temperamentīgo Turku koncertu, viņam bija 19 gadu. Tieši tikpat vecs šobrīd ir latviešu jaunās paaudzes izcilākais vijolnieks Daniils Bulajevs, kurš kopā ar viņa izveidoto kamerorķestri Davinspiro Camerata izzina gan pasaules klasiskās mūzikas interesantākās pērles, gan repertuāra retumus. Festivālā Vīnes klasika Volfganga Amadeja Mocarta pasaulslaveno un virtuozi atjautīgo Piekto vijolkoncertu papildinās patiess atradums – austriešu vecmeistara Jozefa Haidna 60. simfonija Izklaidīgais. Viena no jestrākajām simfonijām, kas jelkad sarakstīta, stāstīs par apjukušu cilvēku, kurš aizmirsis pats savu kāzu dienu!

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Vairāk - festivāla mājaslapā https://www.vinesklasika.lv/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja