Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Festivālā Zemlika koncertēs apvienība Russian Circles

26. oktobrī Durbes kultūras namā sesto mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivālu Zemlika ieskandinās instrumentālās ģitārmūzikas trio Russian Circles no ASV, informē festivāla pārstāvji.

Pirms diviem gadiem trio atzīmēja desmit gadus kopš sava pirmā koncerta. Mūzikā, kuru var dēvēt par instrumentālu, smagnēju un raupju rokmūziku, tas ir cienījams laiks. Ģitārists Maiks Salivans un grupas sākotnējais basģitārists Kolins De Koipers sāka kopā muzicēt 2004. gadā – šis laiks arī uzskatāms par Russian Circles sākumu. Drīz vien abiem pievienojās bundzinieks Deivs Tērnkrancs un sākās darbs pie debijas ieraksta Enter, kas iznāca 2006. gada vasarā. Ar sekojošajiem ierakstiem Station, Geneva, Empros un Memorial un Kolinu nomainījušo basģitāristu Braienu Kuku, kurš iepriekš muzicējis apvienībās Botch un These Arms Are Snakes, grupa nostiprinājusies desmitgades spilgtāko instrumentālās ģitārmūzikas kolektīvu vidū.

Russian Circles ar katru jaunu ierakstu klausītājus pārsteidz, allaž paplašinot paši savas radošās robežas, izmantojot nedzirdētas skaņas, tekstūras un ritmiku. 5. augustā klajā nāks grupas jaunais albums Guidance, kura skaņdarbi Vorel, Mota un Afrika jau nonākuši pie klausītājiem. Russian Circles savā mūzikā turpina pārbaudīt klusā un skaļā polaritāti, vienkāršo un sarežģīto, neglīto un skaisto. Portāla Pitchfork apskatnieks skaņdarbam Mota piedēvē salīdzinājumu – brīdi, kad paceļas lidmašīna un iedarboties sāk narkotikas. Jautājums ir nevis "kā es te nokļuvu?", bet gan "kā es varu šeit palikt mūžam?".

2012. gada aprīlī Russian Circles Rīgā uzstājās pirmoreiz. Nu viņi ir atpakaļ, turklāt Latvijas mazākajā pilsētā Durbē. Koncertu ievadīs gaidāmajā Eiropas turnejā grupu pavadošā čelliste Helēna Manija, kuru Latvijas publika jau paspēja iepazīt pirms dažiem gadiem japāņu apvienības Mono koncertā Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā.

Biļetes uz Russian Circles un Helēnas Manijas koncertu Durbes kultūras namā 26. oktobrī nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē bezrindas.lv. Pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja