Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Festivālā Saxophonia viesosies britu zvaigzne Kortnijs Pains

Sestā Starptautiskā saksofona mūzikas festivāla "Saxophonia" galvenais viesis būs angļu saksofonists Kortnijs Pains, kurš ieguvis džeza pasaulē ļoti nozīmīgas balvas, tādas kā “BBC Jazz Award” un “MOBO Award” par lieliskajiem “dzīvajiem” koncertiem — par festivālu, kas Latvijā notiks no 17. Līdz 22.

februārim ziņo VSIA "Latvijas Koncerti" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica. Tomēr jaunajā situācijā, izpaliekot cerētajam līdzfinansējumam no vairākiem avotiem, festivāla programmu kopā nācies jūtami samazināt, atsakoties no dažiem citzemju viesmūziķiem. Arī džeza improvizāciju “Jam session” kopspēles džeza klubā “City Jazz Club” šoreiz būs tikai divi, nevis ik vakaru visā festivāla gaitā.

Festivālā „Saxophonia” uzstāsies krāšņa Latvijas mūziķu buķete: Rīgas Saksofonu kvartets, jau starptautisku atzinību ieguvušais Oskars Petrauskis, Deniss Paškevičs, Niks Gothems, Kārlis Vanags u. c. Koncertus sniegs arī ārzemju mākslinieki: Žans Īvs Furmo (Francija), pasaules mūzikas noskaņas piedāvās Norvēģijas duets „Dozo” un itāļu „Trio Tango”; džeza jomu pārstāvēs Jonasa Kulhamara kvartets no Zviedrijas, kā arī mūsu kaimiņa Lembita Sārsalu (Igaunija) trio. Festivālu noslēgs Kortnijs Pains un pavadošā grupa ar koncertu Lielajā ģildē 22. februārī plkst.19.30 Festivālā paredzēti pirmatskaņojumi - Riharda Dubras Trio alta saksofonam, soprānam un ērģelēm un Ērika Ešenvalda Oratorija jauktajam korim, saksofonu kvartetam, ērģelēm un 2 sitaminstrumentālistiem. Skanēs arī Kārļa Vanaga īpašais veltījums valsts kamerorķestrim „Sinfonietta Rīga”, kas spēlēs kopā ar džeza ansambli „Silvesteri Orkesteri”. Turpinot jau iepriekšējā festivālā sekmīgi uzsākto tradīciju, “City Jazz Club” (Rīgā, Ģertrūdes ielā 34) džeza mūzikas mīļotājiem paredzētas divas tikšanās ar saksofonistu Denisu Paškeviču un viņa domubiedriem - Neffu Irizarry (ASV,ģitāra), Jolantu Gulbi (vokāls), DJ Monsta (vinils), Riga Groove Electro, Freda Boreja kvartetu (Francija), Karla Martina Almkvista kvartetu (Zviedrija).

Naudas trūkuma dēļ diemžēl nācies atteikties no iepriekš plānotajiem, zviedru saksofonista Andersa Polsona un čellista Svates Henrisona dueta viekoncertiem. Iespējams, izpaliks arī sākotnēji iecerētais franču saksofonu kvarteta Inedits, klarnetista Silvēna Fridmāna un flautistes Silvijas Paskālas vieskoncerts. Festivāla mākslinieciskais vadītājs ir Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors, saksofonu klases profesors, kā arī „Rīgas saksofonu kvarteta” vadītājs Artis Sīmanis. Festivālu rīko “Latvijas Koncerti” sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Sīkāka informācija par festivālu www.latvijaskoncerti.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja