Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivālu Eiropas Ziemassvētki tradicionāli noslēgs Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija

VSIA Latvijas koncerti organizēto festivālu Eiropas Ziemassvētki 29. decembrī Torņakalna baznīcā tradicionāli noslēgs baroka meistara Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija – daiļš un apjomīgs vēstījums par Jēzus dzimšanas laiku un ar to saistītajiem notikumiem.

Ir saņemta prieka vēsts, un dvēsele gavilē! Oratoriju veido sešas daļas – sešas kantātes, bet šoreiz diriģents Kaspars Putniņš, muzicējot kopā ar lielisku solistu ansambli, Latvijas Radio kori un kamerorķestri Sinfonietta Rīga, aicina ieklausīties meistardarba 1., 5. un 6. kantātē.

Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija ir kļuvusi par neatņemamu Ziemassvētku laika tradīciju ne tikai Latvijā, bet arī daudzās Eiropas koncertzālēs un baznīcās. Lai arī Kristus piedzimšanas stāsts saturiski ir nemainīgs un oratorijas taktis viegli atsaucamas atmiņā, komponista monumentālais opuss klausītāju sirdīs un prātos allaž ielej mierpilnu prieku un dzirkstījošu līksmi. Diriģenta Kaspara Putniņa virknētie oratorijas fragmenti ļaus piedzīvot gan Kristus piedzimšanas stāstu, gan Johana Sebastiāna Baha mūzikas neatkārtojamo burvību. Koncertā piedalīsies soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, mecosoprāns Doroteja Bīnerte, tenors Nikolass Malrojs, baritons Rihards Millers, Latvijas Radio koris, valsts kamerorķestris Sinfonietta Rīga un diriģents Kaspars Putniņš.

"Johana Sebastiāna Baha Ziemassvētku oratorija ir pasaulē visvairāk atskaņotais Ziemassvētku mūzikas ikoniskais opuss. Šoreiz tiks atskaņota 1., 5. un 6.kantāte. Koncertā būšu kopā ar Latvijas Radio kori, kamerorķestri Sinfonietta Rīga un brīnišķīgu solistu sastāvu. Šis, protams, ir ārkārtīgi sarežģīts laiks ar milzīgu spriedzi un milzīgiem izaicinājumiem mūsu pasaulei, un katram no mums. Tāpēc šādos laikos ir īpaši svarīgi apzināties un atcerēties, ka Ziemassvētki vienmēr atnāk, un vienmēr tumsā piedzimst jauna gaisma,” par koncertu stāsta diriģents Kaspars Putniņš.

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja