Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Foto: Ventspilī noslēdzies festivāls LNSO vasarnīca

Svētdien, 21. augustā, Ventspilī koncertzālē Latvija tika aizvadīta Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) festivāla LNSO vasarnīca noslēdzošā diena.

Pēcpusdienā mazākajiem festivāla apmeklētājiem bija iespēja baudīt režisora Edgara Niklasona radīto muzikālo pasaku Kaķpēdiņu skola, par pamatu ņemot ventspilnieka Herberta Dorbes 1971. gadā sarakstīto stāstu Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī. Nebēdnīgā piedzīvojumā mazākos klausītājus veda aktieris Artūrs Putniņš un LNSO mūziķi Kaspars Majors, Arvīds Zvagulis, Oskars Bokanovs un Edgars Saksons. Muzikālā pasaka ar panākumiem pirmo reizi izskanējusi pērn, kad festivāls LNSO vasarnīca norisinājās Latgales vēstniecībā Gors.
 
Savukārt festivāla noslēguma koncerts vainagojās ar klasiskās mūzikas sensācijas, kanādietes ar itāļu saknēm - mecosoprāna Emīlijas D’Andželo (Emily D'Angelo) uzstāšanos. Vien 28 gadu vecumā D’Andželo regulāri viesojas labākajos pasaules opernamos. No daudzām citām savām kolēģēm viņa atšķiras ar oriģinālo skaņdarbu izvēli, neatkarīgo domāšanu, robežu neatzīšanu un palaikam arī ar personīgo stilu, uz skatuves nereti kāpjot, piemēram, armijas zābakos. To varējām redzēt arī uz koncertzāles Latvija skatuves. Kopā ar LNSO un diriģentu Aināru Rubiķi viņa dziedāja dziesmas no sava debijas albuma enargeia un Albana Berga vokālo ciklu. enargeia iekļuvis National Public Radio 2021. gada Top 50. Savukārt Canadian Broadcasting Corporation to atzina par 2021. gada labāko Kanādas klasiskās mūzikas albumu. Koncerts vainagojās ar apmeklētāju ovācijām, 
 
LNSO vasarnīca ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vasaras festivāls, kurā vienkopus satiekas akadēmiskās un neakadēmiskās mūzikas stihijas. Festivāla galvenā iecere ir doties prom no galvaspilsētas tuvāk Latvijas reģionālo koncertzāļu klausītājiem. "Vasarnīca" iepriekš skatītājus priecējusi gan Cēsīs, gan Rēzeknē, bet astotajā norises gadā tā atgriezās Ventspilī, kur festivāls norisinājās arī 2020. gadā.

LNSO vasarnīca ir festivāls ģimenei un draugiem, LNSO patstāvīgajiem klausītājiem un visiem, kas gatavi izbaudīt skaistu, tajā pašā laikā – neparastu un izmeklētu muzikālo programmu. Šogad festivālā uzstājās arī pianists Andrejs Korobeiņikovs un par popmūzikas princi dēvētais Šons Nikolass Sevidžs. Koncertus diriģēja Andris Poga, Guntis Kuzma un Ainārs Rubiķis. Savukārt jauniešiem tika sagatavots jauniestudējums – laikmetīgās dejas izrāde Tīklā ar komponista Riharda Zaļupes mūziku, Artūra Dīča dramaturģiju, Lienes Gravas horeogrāfiju un Līgas Zepas vizuālajiem risinājumiem.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja