Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gaisma krīt un skan tieši Lielajā dzintarā. Dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča jaunā programmā

Viena no mūsu ekstravagantākajām džeza balsīm Jolanta Gulbe-Paškeviča šosestdien, 22. augustā, plkst. 19 prezentēs jaunu latviešu mūzikas programmu Liepājas koncertzālē Lielais dzintars.

Savā samtaini krāšņajā balsī šarmantā soliste kopā ar pavadošo sastāvu atskaņos īpaši atlasītas un dziedātājai nozīmīgas latviešu komponistu dziesmas, kuras iekļautas jaunajā mūzikas albumā Gaisma krīt. To izdevis Riga Room Records gan digitālajā, gan CD formātā.

"Jāsaka paldies latviešu komponistiem un dziesmu vārdu autoriem par nacionālo kultūras bagātību. Esmu uzaugusi ar šo mūziku, tā ir veidojusi manu muzikālo gaumi. Šī programma ir mans veltījums manai tautai, maniem cilvēkiem," par savu jauno albumu un koncertprogrammu stāsta Jolanta Gulbe-Paškeviča. Tembrāli bagātā un spēcīgā balss ļāvusi dziedātājai aizrauties ar dažādiem mūzikas stiliem – piemēram, viņa ir viena no pirmajām Brazīlijas bosanovas izpildītājām Baltijā un arī viena no visā reģionā pieprasītākajām portugāļu fado stila mūzikas izpildītājām, veidojusi starptautiskus mūzikas projektus ar džeza, soula un pasaules mūzikas meistariem no Eiropas, Krievijas un ASV.

Koncertprogrammā Gaisma krīt iekļauto skaņdarbu vidū ir tādas labi zināmas dziesmas kā Imanta Kalniņa un Vizmas Belševicas Dūdieviņš, Aigara Voitišķa un Viktora Kalniņa Cik savādi gaisma krīt, Mārtiņa Brauna un Jāņa Petera Dziesma par spēli, Raimonda Paula Ja Tevis nebūtu ar Jāņa Petera dzeju, Aicinājums ar Aspazijas dzeju un Māte mani auklējusi ar Annas Rancānes dzeju, Zigmara Liepiņa Slēdz mani atmiņās ar Jāņa Baltausa dzeju un Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas ar latviešu tautas dainu tekstiem un citas mums nozīmīgas dziesmas. Visām radīti jauni aranžējumi, kuru autori ir gan pati Jolanta, gan talantīgais džeza pianists Kristaps Vanadziņš.

"Darbs pie šī mūzikas albuma bija viens no interesantākajiem un radošākajiem procesiem, kāds man dzīvē ir bijis. Lielisks kopdarbs ar mūziķiem, kur katrs ielika savu īpašo talanta unikālo redzējumu kopīgā skanējumā. Mūziķu brīvais ideju lidojums ir dzirdams katrā skaņdarbā, un tas šo albumu padara īpašu," uzsver Jolanta Gulbe-Paškeviča. Kvintetā viņa muzicē kopā ar savu dzīvesbiedru, saksofonistu Denisu Paškeviču, pianistu Kristapu Vanadziņu, basistu Jāni Rubiku un bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu. Koncerts ilgs pusotru stundu un notiks bez starpbrīža. Pēc tam apmeklētāji aicināti uz koncertzāles 2. stāva galeriju, kur varēs iegādāties jauno albumu, satikt mūziķus un saņemt autogrāfus. Albumu var noklausīties šeit.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja