Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Gaismas temperatūra – no ledus līdz kvēlei. Shipsea piedāvā jaunu programmu Nacionālajā teātrī

Šajā nedēļas nogalē Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā tiks pasniegtas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons, kuru vairākkārtējs laureāts un arī šīgada nominants Jānis Šipkēvics jeb Shipsea aicina uz saviem solokoncertiem Siltā gaismā 14. un 15. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Programmai dots tāds pats nosaukums kā vienai no Shipsea dziesmām no pagājušā gada ieraksta Apgaismo mani, kas nominēts Zelta mikrofona popmūzikas albumu kategorijā, bet dziesma Pie upes un kopā ar Aminatu izpildītā Tavi viļņi pretendē uz balvām pieprasītāko hitu konkurencē.

Pagājušā gada augusta beigās albums kopā ar visiem tajā iesaistītajiem mūziķiem tika prezentēts trīs koncertos Dailes teātrī, svinot arī Shipsea apaļo jubileju, un tam par godu otrajā daļā uz skatuves atgriezās arī vokālā grupa Cosmos, ar kuru jubilārs savulaik sāka skatuves gaitas un strauji guva panākumus ar latviešu un arī ārzemju popmūzikas klasikas a capella versijām. Vēlāk kā Cosmos priekšplānā izvirzījušies dalībnieki iepazītie Jānis Šipkēvics un Reinis Sējāns izveidoja duetu Instrumenti, sākotnēji slēpjot savu identitāti, bet drīz vien pandu maskas krita, un klausītājiem bija iespēja pārliecināties par to, ko viņi bija nojautuši jau pašā sākumā. Iecerētajiem starptautiskajiem panākumiem kavējoties, divos pēdējos albumos Instrumenti piedāvāja popmūziku latviešu valodā, un to Jānis veiksmīgi turpina arī savā soloprojektā, izmantojot savas balss bagātīgo diapazonu un muzikālās zināšanas.

No Dailes teātra koncertos safilmētā materiāla izveidots klips Shipsea pirmā soloieraksta dziesmai Taviem ceļiem, bet pilnu programmu tagad iespējams skatīt tikai video Tet+, jo Nacionālā teātra koncertu repertuārs būs cits, kaut par norises vietu atkal izraudzīts teātris, kas cilvēkiem zāles krēslos liek koncentrēties uz klausīšanos, nevis pavadīt vakaru ar vīna vai kokteiļa glāzi rokā un mūziku tikai fonā. Koncertprogramma Siltā gaismā, kuras pirmizrāde paredzēta tieši Valentīndienā, būs atbilstoši pieskaņota. Jānis Šipkēvics apvienojis dziesmas, kas, viņaprāt, atspoguļo mīlestības temperatūras plašo diapazonu – no Raiņa Meitenes ar ledus acīm līdz karstai kvēlei. Stīgu kvarteta, klavieru un balsu salikumā izskanēs būtiskākās Shipsea daiļrades lappuses – 2015. gadā publicētās dziesmas Taviem ceļiem un Mežaparks, kā arī jaunākā albuma Apgaismo mani dziesmas Tavi viļņi, Pie upes, Dunka un Siltā gaismā. Programmā ietvertas arī dziesmas, ko savulaik radījuši Imants Kalniņš, Keita Buša un Pīters Geibriels.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja