Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gan intelektuāls, gan klausoties dejojams. Mūsdienu mūzikas festivāls deciBels izraus no ikdienas

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Mūsdienu mūzikas festivāls deciBels, kas notiks jau sesto reizi, norisināsies pašā JVLMA un Rīgas mākslas telpā no 9. līdz 14. martam un izcelsies ar vairāku ASV mākslinieku piedalīšanos. No Omahas Universitātes Nebraskā ieradīsies dzīvā laika notācijas mūzikas komponists un interprets Sets Šefers, bet no Kalifornijas Mākslu institūta CalArts uzstāsies par fenomenālu un bezbailīgu pianisti dēvētā Vikija Reja.

Festivālu 9. martā plkst. 16.00 JVLMA Ērģeļu zālē ieskandināja mūzikas vidusskolu jauno interpretu konkursa Skat(!)logs laureāti, līdzās Sofijas Gubaiduļinas un Jura Karlsona meistardarbiem atskaņojot speciāli konkursam radītu jaundarbu. Festivālu noslēgs publikas īpaši iecienītais etnomuzikoloģijas un džeza studentu koncerts 14. martā plkst. 18 Rīgas mākslas telpā. Rezultāts ir neparedzams, bet dejojams, jo iesaistījušies arī jaunie horeogrāfi. Džezistu piedāvāto klasisko fokstrotu, lēno valsi, tango, kvikstepu, kā arī latīņamerikāņu sambu, rumbu, čačača un pasodobli etnomūziķi papildinās ar latviešu un kaimiņu tautu dančiem.

Viens no festivāla centrālajiem notikumiem būs Latvijas Radio kora koncerts JVLMA Lielajā zālē 13. martā plkst. 19, kurā dzirdēsim itāļu avangardista Lučāno Berio darbu A-Ronne, bet blakus – Evijas Skuķes, Agitas Reķes un Alises Rancānes jaundarbus kā tiltus ar šo Berio darbu. Ieeja koncertā ir bez maksas. Grieķu komponista Dimitra Maronida un Gundegas Šmites kompozīcijas elektronikai un stīgu orķestrim izskanēs kamerorķestra Sinfonia Concertante ciklā Meistari un mācekļi kopā ar klarnetistu un diriģentu Gunti Kuzmu JVLMA Lielajā zālē 12. martā plkst. 19.00. Jaundarbus koncertam raksta JVLMA kompozīcijas studenti un maģistranti.

Programmā Terraformation JVLMA Lielajā zālē 10. martā plkst. 19.00 skanēs Seta Šefera šādi nosauktais opuss altam un dzīvā laika notācijai/elektronikai, kurā reālā laika materiālu atskaņos Pēteris Trasuns. Turpinājumā – Shaken to the Core autora priekšnesumā, Agitas Reķes San dun stīgu kvartetam un elektronikai pirmatskaņojums, Alises Rancānes Mūzika vijolei, kā arī mūsdienu austriešu meistara Johannesa Marijas Štauda Caldera, kas ietver ne tikai soprāna, klarnetes un klavieru, bet arī lapu šķīrēja partiju.

Programmā ecStatic/Vox Clamantis 11. martā plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē pianiste Vikija Reja no novatoriskā CalArts institūta Kalifornijā spēlēs trīs mūsdienu amerikāņu autoru darbus klavierēm un elektronikai. Juris Žvikovs, kurš arī bijis CalArts pasniedzējs, atskaņos Džona Keidža sonātes un interlūdijas sagatavotām klavierēm.

Top komentāri

Šajā sejā no intelekta ne miņas
Š
NAV!
Nu tik būs!
N
Rejas seja, Seta deja, - Šķīrējpartija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja