Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Grupa Iļģi izdod jaunu albumu Tur kur mīti

Grupa Iļģi izdod jaunu albumu Tur kur mīti, kas jau ir piecpadsimtais pēc skaita grupas vēsturē, pavēstīja Iļģu pārstāvji.

Dziesmas no jaunā albuma būs dzirdamas jau par tradīciju kļuvušajā Iļģu Ziemas saulgriežu nakts koncertā, kas notiks trešdien, 21. decembrī plkst. 21 Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā Kaļķu ielā 1.

Kā īpašais viesis ziemas koncertos vienmēr piedalās Iļģu kādreizējā dalībniece Zane Šmite, bez kuras unikālās balss šī programma nav iedomājama.

Albuma nosaukums nav nejaušs. Ilga Reizniece stāsta: “Nosaukumu un līdz ar to albuma vēstījumu var skaidrot vismaz trejādi. Lai kā mēs gribētu dzīvot mītiskajā pasaulē, mēs mītam, t.i., dzīvojam šeit un tagad. Bet, protams, pēdas, kas reiz mītas, jūtamas mūsos. Izņemot ārā kaut vienu posmu garajā ķēdē, ko veido mani vai tavi senči, manis vai tevis nebūtu. Diemžēl, līdz pašam sākumam mēs aizkļūt nevaram, un arī senākajās dziesmās, ko dziedam, nozīmes mainījušās, vārdi mīti... un komats virsrakstā izlaists apzināti.”

Jaunā albuma ierakstā piedalījušies arī Iļģu draugi – Laima Jansone un Uģis Prauliņš. Sadarbībā ar viņiem tapušas kompozīcijas Laima, kur solo daļā dzirdama Laimas spēlētā kokle, un Pele, kurā skan U. Prauļiņa smilšaini siltais balss tembrs.

Albuma ideja meklējama gadskārtu un cilvēka mūža ritā, kur mītiskais savijas ar mūsdienu reālo pasauli. To veido deviņas kompozīcijas, kurām mūzikas autors ir Iļģi, dažās no tām ieskanas arī tautas mūzikas motīvi. 

Albumu Tur kur mīti noformējumā izmantotas mākslinieces Dainas Dagnijas gleznas.

Grupa “Iļģi” ir Latvijas postfolkloras kustības aizsācēji un līderi, starptautiski atzītākā world music grupa, kura savu dzimšanas dienu svin 21. aprīlī. Šobrīd Iļģi ir Ilga Reizniece (balss, vijole), Māris Muktupāvels (balss, kokle, akordeons), Gatis Gaujenieks (balss, basģitāra, ģīga), Egons Kronbergs (akustiskā un elektriskā ģitāra), Mārtiņš Linde (bungas, perkusijas).

Biļetes uz 21. decembra koncertu nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja