Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Grupa "Tat Twam" izdod savu pirmo albumu

Kā informē apgāda Gauja Records projektu vadītāja Ieva Apsīte, apgāds izdevis grupas Tat Twam albumu Maigā eitanāzija gan ar vēl nedzirdētām, gan arī koncertos jau daudzus gadus spēlētām dziesmām, kuras izturējušas laika pārbaudi.

"Mūzika ir garīga parādība un, ja tā tāda nav, tad tā nav mūzika," ir pārliecināts Tat Twam līderis Andris Černovs (51).

Albuma iznākšanas svētki notiks pasaku mājā Undīne 13.septembrī no plkst. 16:00, un tajā Černovs aicinājis piedalīties savus domubiedrus. Tās ir grupas Ābols virs upes un Amorālā psihoze, Haralds Sīmanis, Valdis Atāls, Helēna Kozlova un Ieva Mazvērsīte, kura arī savulaik darbojusies grupā Tat Twam.

Černovs jau trešo gadu desmitu pazīstams kā viens no mistiskākajiem Latvijas undergound skatuves personāžiem. Vīlies kopš septiņdesmitajiem gadiem aizsāktajā mūziķa/izklaidētāja jeb ballīšu spēlētāja arodā, viņš, Jura Boiko (Nezināmu sajūtu restaurēšanas darbnīca) iedvesmots, sāka rakstīt savas dziesmas. Gadu gaitā viņš tās pilnveidoja, spēlējot savās grupās Tilts, Akcija un Tat Twam.

1983.gadā Černovs sarīkoja Latvijā pirmo neformālo rokfestivālu Iecavā (tur piedalījās daudzas tolaik Padomju Latvijas oficiālo iestāžu neatzītas grupas), par ko vēlāk tika pratināts, zaudēja darbu, saņēma draudus utt. Neapmierinātība ar situāciju lika viņam bēgt no civilizācijas un dzīvot mežā, veidojot ap sevi domubiedru komūnu.

"Muzikantam un šamanim ir jādzīvo nost no visa. Tāpat ķirurgs taču nevar ciest līdzi, ja kādam sāp — viņam jāpaskatās no malas, jāiejaucas un jāpalīdz. Mūzikai jāharmonizē, jānomierina, jādod cerības, jo apkārtējā pasaule ar to nenodarbojas," saka Černovs, kurš pats izcīnījis smagu cīņu ar narkotiku atkarību, kura viņam ilgi traucējusi līdz galam realizēt daudzas aizsāktas idejas.

Nu trīspadsmit dziesmas ir ierakstītas Torņa studijā skaņu režisora Mārča Bērziņa vadībā, un Černovs uzskata, ka panāktais skanējums ir labākais, kāds vien šīm dziesmām iespējams.

"Izdzīvošanas kults par katru cenu, pēc manām domām — tas nav pareizi. Viens no budām palūdza savam māceklim, lai viņu, kad paliks vecs, slims un nevarīgs, nosit ar akmeni. Tas bija vienīgais pakalpojums, ko māceklis varēja viņam sniegt. Ne jau nomirt ir slikti — slikti ir sūdaini dzīvot." albuma nosaukumu skaidro pats Andris Černovs.

Pēc albuma prezentācijas pasaku mājā Undīne (atrodama Jūrmalā, Dubultos, Parka ielā–1) albums būs iegādājams mūzikas tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja