Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Guns'N'Roses "Chinese Democracy"

Pirmo reizi noklausoties "Guns'N'Roses" jaunāko albumu, pirmā doma - un tam tiešām bija nepieciešami četrpadsmit gadi? Tiesa gan, nebūt ne bez jautrības aizvadīti četrpadsmit gadi, no oriģinālā sastāva grupā palicis vien bieži (un pamatoti)  par lecīgu un egocentrisku dēvētais Aksls Rouzs, kurš medijus un agrākos grupas fanus kacināja, ar apskaužamu regularitāti pametot ēsmu: "Tūlīt, tūlīt būs gatavs!" Neizturēja pat amerikāņu dzērienu ražotājs - gigants "Dr.

Pepper", kurš apsolījās katram amerikānim (izņemot grupu pametušos Slešu un Bakethedu) iešķiņķot pa bezmaksas dzēriena bundžiņai, ja albums iznāks laikā. Neticami, bet albums iznāca, un Rouzs vēl paguva publiski izlamāt dzēriena ražotājus - redz, visi fani nav varējuši uzreiz pacienāties ar "Dr.Pepper" dzērienu (nez, tas bija tik būtiski, lai uzreiz mieles noskalotu?)

"Chinese Democracy" ir paraugdemonstrējums tam, kas notiek, ja no grupas aiziet galvenais vilcējspēks un mūzikas autors, šajā gadījumā Slešs, kurš, atšķirībā no tiem, kas palika zem rožu un ieroču zīmes, paguva izveidot vēl arī citus, visnotaļ veiksmīgus projektus, "Velvet Revolver" to skaitā. Jo albums skanējums ir maldīšanās pa dažādiem stiliem un žanriem, iekļaujot pa druskai no "Led Zeppelin" un pat Robija Viljamsa! Muzikālās atsauces uz "Queen" skanējumu gan nepārsteidz, uzzinot, ka albuma ierakstīšanā uz brīdi pat bija piesaistīts Braiens Mejs. Un sasmīdina Rouza balss skanējums, kas brīžiem tā vien izklausās pēc Deivida Bovija. Kaut kur tam visam pa vidu ir arī agrākais "Guns'N'Roses", taču tik veiksmīgi paslēpts, ka pat negribas salīdzināt ar lielisko "Use Your Illusion".

Nenoliedzami, interesanti, domājams, šis bija viens no gaidītākajiem albumiem pēdējās desmitgades laikā, taču jācer, ka nākamajā albumā Rouzs ja ne salīgs ar Slešu, tad vismaz atradīs līdzvērtīgu ģitāristu. Pagaidām īsti neskan.

***

Gaidīšanas svētki

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja