Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Intars Busulis, Raimonds Pauls un citas prominences muzicēs LNSO vasarnīcā Rēzeknē

Šajā nedēļas nogalē, no 20. līdz 22. augustam, Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) festivāls LNSO vasarnīca. Tajā skanēs koncerti maziem un lieliem mūzikas baudītājiem

Festivāla programmā – Raimonds Pauls un naktstauriņi, pianists Luks Geņušs un Čaikovska Pirmais klavierkoncerts, spilgtā eksperimentētāja Matīsa Čudara jaundarbs, kā arī Intara Busuļa un Latvijas Radio bigbenda tandēms.

LNSO vasarnīca ir LNSO vasaras festivāls ar klasiskām un neakadēmiskām programmām. Festivāla ideja – doties prom no galvaspilsētas tuvāk citu Latvijas koncertzāļu klausītājiem. Festivāls iepriekš skatītājus priecējis gan Cēsīs, gan Ventspilī. Septītajā norises gadā tas atgriežas Rēzeknē, kur festivāls iepriekš norisinājies divreiz. 

"Šogad LNSO vasarnīcas apmeklētājiem esam sagatavojuši daudzveidīgu, muzikāliem pārsteigumiem bagātu programmu. Esam priecīgi, ka varam strādāt ar tādiem Latvijā mīlētiem māksliniekiem kā Raimonds Pauls, Intars Busulis un Matīss Čudars. Tāpat priecājamies par atkalsatikšanos ar Luku Geņušu un Latvijas Radio bigbendu. Neesam aizmirsuši par jaunākajiem klausītājiem. Bērniem un jauniešiem īpaši veltītos notikumus klausītāji līdz 12 gadu vecumam varēs apmeklēt bez Covid-19 vakcinācijas sertifikāta vai testa. Savukārt apmeklētājiem, kas ir vecāki par 12 gadiem, ieeja iespējama, uzrādot negatīvu Covid-19 testu. Jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem tests pirms ieejas koncertos tiks nodrošināts bez maksas," stāsta LNSO direktore Indra Lūkina.

Festivāla pirmajā dienā, 20. augustā, plkst. 21 brīvdabā klausītājus priecēs džeza kvinteta Dream Teller programma Džeza vakars. Sapņi, mīlestība un miers. Kvinteta ierosinātāji ir dziedātāja Kristīne Liede un pianists un komponists Edgars Cīrulis. Viņi ir aicinājuši sadarboties draugus un domubiedrus – ģitāristu Svenu Vilsonu, basģitāristu Jāni Rubiku un sitaminstrumentālistu Rūdolfu Dankfeldu. 

21. augustā plkst. 16 koncertā LNSO un Čaikovskis Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē LNSO sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra un Igaunijas Valsts simfoniskā orķestra mūziķiem diriģenta Andra Pogas vadībā atskaņos Pētera Čaikovska fantāzijuvertīru Romeo un Džuljeta. Skanēs arī Čaikovska Pirmais klavierkoncerts, solists būs pianists Luks Geņušs.

21. augustā plkst. 19 LNSO tiksies ar Maestro Raimondu Paulu. Muzikālā satikšanās notiks miniatūru cikla Naktstauriņi skaņās, ko no klavieru solo orķestrim pārveidojis komponists Jēkabs Jančevskis. Līdzās šim liegajam un nakts veldzes un mistikas apburtajam ciklam – Holivudas spožums ar mūziku, kas simbolizē īsti amerikānisku glamūru, eleganci un kino zelta klasiku.

22. augustā plkst. 17 Gora Lielajā zālē diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uz vienas skatuves varēs dzirdēt LNSO, Latvijas Radio bigbendu un Intaru Busuli. Skanēs simfodžeza milža Djūka Elingtona kompozīcija Black, Brown and Beige, džeza hiti Fly Me to the Moon un I Am Fool to Want You, kā arī Kārļa Lāča dziesmas Intara Busuļa izpildījumā.

"Sevišķu intrigu koncertā raisa ģitārista un komponista Matīsa Čudara speciāli festivālam radītais jaundarbs ģitārai un orķestrim biezi plāni," saka LNSO direktore Indra Lūkina.

20. augustā plkst. 19 Gora Lielajā zālē Rēzeknes kamerorķestris (Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolas audzēkņi un pedagogi kopā ar LNSO mūziķiem) diriģenta Jāņa Stafecka un režisores Unas Rozenbaumas veidotajā iestudējumā pirmoreiz rādīs Andra Vecumnieka un Ineses Zanderes kopdarbu Pasaka par mūzikas instrumentiem.

21. augustā plkst. 14 Gora Mazajā zālē notiks režisora Elmāra Seņkova muzikālā izrāde pusaudžiem Otello, kas veidota, lai iepazīstinātu jauniešus ar Viljama Šekspīra lugas notikumiem caur objektiem, kas ir ap mums – ikdienā, sadzīvē vai noteiktās dzīves situācijās. Izrādes mūzikas autors – Ernests Mediņš.

22. augustā plkst. 13 Gora Mazajā zālē tiks izrādīta muzikālā pasaka Kaķpēdiņu skola, kuru režisors Edgars Niklasons veidojis, par pamatu ņemot Herberta Dorbes stāstu Tas notika Kaķpēdiņu bulvārī.

Biļetes ir pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

Informācija par drošības nosacījumiem ir pieejama šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja