Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jānis Ruņģis izdod trīs kinomūzikas albumus

Ģitārists Jānis Ruņģis vienlaikus laidis klajā trīs albumus ar kinofilmām tapušu mūziku. Viņa mūzika papildina gan Kristapa Krūmiņa drāmu Siltums, gan Armanda Zača īsmetrāžas dokumentālo filmu Terapija, gan Armanda Zača un Lienes Lindes dokumentālo darbu Klātbūtne, informēja mūziķa pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

2012. gadā tapusī spēlfilma Siltums bija Kristapa Krūmiņa bakalaura darbs Latvijas Kultūras akadēmijā, un ir autobiogrāfisks stāsts, kurā septiņgadīgs puika pirmoreiz dzīvē sastopas ar nāvi. Kad pieaugušie neko nepaskaidro, viņš rod nāvei pats savu skaidrojumu un risinājumu. Pie šīs filmas skaņu celiņa Jānis Ruņģis strādāja kopā ar mūziķi Matīsu Runtuli.

2018. gadā klajā laistajā jaunā režisora Armanda Zača filmā Terapija vēstīts par vienu no aktuālākajām mūsdienu problēmām – emocionālo veselību un depresiju. Tas ir stāsts par jaunu vīrieti, kurš cenšas savā dzīvē ieviest radikālas pārmaiņas, stāties pretim šodienas realitātei, atklājot arī sarežģītās attiecības ar māti.

Pērn izdotajā filmā Klātbūtne, ko Armands Začs veidojis kopā ar Lieni Lindi, dokumentēta četru Latvijas sieviešu pieredze un pārdomas grūtniecības laikā. Horeogrāfe Rūta, gaidot otro bērnu, ilgojas atgriezties pie dejošanas. Beāte nekad nav vēlējusies bērnus, taču apzinīgi gatavojas mātes lomai. Vija otrās grūtniecības laikā baidās, vai neatkārtosies jau reiz piedzīvotā pēcdzemdību depresija. Savukārt Valērijai bērns nozīmē cerību uz jaunas un labākas dzīves sākumu. Visas četras sievietes sniedz intīmu ieskatu dzīves pārmaiņās un emocionālajos pārbaudījumos, ko piedzīvo sieviete, kas līdztekus savām pārējām sociālajām lomām uzņemas arī mātes lomu. Filmas skaņu celiņā Rūtai, Beātei, Vijai un Valērijai veltīts arī katrai savs skaņdarbs.

"Mani aizrauj sadarbība visdažādākajās mākslas jomās," saka filmu mūzikas autors Jānis Ruņģis. "Ļaujos režisora iecerētajam stāstam, kas ved pa savu taku, un man atliek novērot un izdzīvot to sevī. Uz šo iespaidu bāzes izveidojas manas skaņu taciņas, kas ved atpakaļ pie filmas. Šogad taps arī skaņu celiņš jaunai dokumentālajai filmai, kuru pagaidām jāpatur noslēpumā."

Jāņa Ruņģa kinomūzikas albumi noklausāmi lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja