Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jaunās skaņās, bet ar veco, labo garšu

Kinodziesmu koncerts Ar zelta palmu kannā Latvijas pilsētās.

"Mākslinieks ir radošs tad, kad viņam dod brīvību izpausties," saka producents Rihards Vītols, raksturojot brīnišķīgo atmosfēru, kas valda koncerta Ar zelta palmu kannā mēģinājumos. Koncerts pulcēs skatītājus 3. septembrī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī Rīgā. Faktiski to var saukt par seriāla otro sēriju, ja par pirmo uzskata Latvijas teātru dziedošo aktieru krāšņo muzikālo salidojumu Viena vieta uz brieža vēl brīva, kurā dominē teātru mūzika.

"Ideja radās ļoti prozaisku apsvērumu pēc," stāsta scenārija autors Mārtiņš Egliens. "Tā kā bija doma par latviešu kino koncertu, bija skaidrs, ka negribam to taisīt tā kā vienmēr. Tas būtu stipri paredzami, un domāju, ka arī stipri neinteresanti. Mēģinājām domāt plašāk un sapratām, ka latviešiem ir ne tikai kino, bet arī multfilmu un seriālu mūzika. Turklāt gan latviešu kino, gan mūzika ir tik skaista, ka sapratām – tā jāapbalvo. Padomju laikā bijām nogriezti no starptautiskiem festivāliem un apbalvojumiem, tādēļ šis parāds tiks atdots. Turklāt mēs pierādīsim, ka latviešu kino un mūzika ir labākie pasaulē. Kaut gan – kas tur ko pierādīt?! Katrs latvietis to jau tāpat zina. Tāpēc arī mums būs savs zelta palmas zars savā pašu kannā!" Mārtiņš Egliens atšifrē koncerta nosaukumu. Koncerta režisore ir Dita Lūriņa. 

Seriālu mūzika ir gluži kā zvans un aicinājums – hei, jāieņem labākā vieta uz dīvāna, jo ikvakara seriāls ir klāt! Kinodziesmas ir asociācijas, jo bieži acu priekšā slīd filmas kadri, aktieri. Ne velti mums ir filmas, kuru citātus izmanto situācijās, kas atgādina kino. Rihards Vītols atklāj, ka aranžijas koncertā būs neparastas, caurvijot ar Adamsu ģimenes filmas motīvu. "Koncerts būs interesants visām paaudzēm," viņš domā. Bet Mārtiņu Eglienu uzrunā vai visas latviešu vecās filmas un to mūzika. "Ja jāizvēlas viena, tad leģendārās mūzikas, humora un fantastisko reklāmu dēļ laikam izvēlēšos Dāvana vientuļai sievietei," viņš saka.

Koncerta Ar zelta palmu kannā programmā iekļautas dziesmas: Ak, tu Dieva Tēva ziņa, Mazu, mazu rasas pili, Mīļie puiši, labie puiši no filmas Īsa pamācība mīlēšanā, Nakts dziesma (Melnā vēža spīlēs), Viņi dejoja vienu vasaru (Elpojiet dziļi), Dziesma nenosalst (Limuzīns Jāņu nakts krāsā), Virši zied (Likteņdzirnas), Bez puišiem nevar tik un tā (Vajadzīga soliste), Meitenes vēl pasakām tic (Viņas melo labāk) un citas populāras kompozīcijas no filmām un TV seriāliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja