Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jauns sākums pēc simtgades svinībām. Koris Juventus pirmatskaņos 12 latviešu komponistu jaundarbus

Latvijas Universitātes jauktais koris Juventus mākslinieciskā vadītāja Valda Tomsona vadībā koncertā Jauns sākums Mazās ģildes Lielajā zālē 21. maijā plkst. 21.05 pirmatskaņos divpadsmit latviešu komponistu jaundarbus, kas veltīti korim tā simtgadē. Līdztekus koncertam no 22. maija visās mūzikas straumēšanas vietnēs būs klausāms kora ieskaņotais albums Jauns sākums.

2020. gada oktobrī koris Juventus atzīmēja 100 gadu jubileju. Kopš šī datuma koris nav dzīvojis klusumā, bet veidojis kolektīva skaistāko atjaunotni – programmu Jauns sākums –, lai atkal kora un Latvijas vēsturē vajadzīgā brīdī spertu drošu soli uz priekšu. Koncertā Juventus atskaņos divpadsmit latviešu komponistu – Jēkaba Jančevska, Jāņa Ķirša, Artura Maskata, Valta Pūces, Ārija Šķepasta, Irīnas Mihailovskas, Andra Sējāna, Kaspara Zemīša, Lauras Jēkabsones, Jēkaba Nīmaņa, Andra Dzenīša un Jāņa Ozoliņa – jaundarbus, kas dos impulsu mūsu visu jaunajam sākumam. Kopā ar Juventus un diriģentu Valdi Tomsonu pie klavierēm savus jaundarbus atskaņos komponisti Jānis Ķirsis un Jēkabs Jančevskis. Koncertā piedalīsies arī sitaminstrumentālists Ernests Mediņš un stīgu kvartets Ilzes Tomsones vadībā.

Par gaidāmo koncertu diriģents Valdis Tomsons saka: "Pēc gandrīz divu gadu gaidīšanas beidzot koncertā Jauns sākums mēs pirmo reizi atskaņosim divpadsmit latviešu komponistu jaundarbus, kas tika pasūtīti uz mūsu kora simtgadi 2020. gadā. Tēma un ideja – jauns sākums – ir ļoti aktuāla arī šodien, kad visi gaidām šausmu beigas Ukrainā. Mēs ar prieku šos skaņdarbus laidīsim pasaulē un esam pārliecināti, ka tie tiks bieži atskaņoti un iekļauti arī citu koru repertuārā. Mēs jūs ļoti gaidīsim koncertā – mirklī, kad šie skaņdarbi dzims."

Paralēli darbam pie koncerta programmas koris Juventus un skaņu režisors Normunds Slava Latvijas Radio 1. studijā ieskaņo projekta ietvaros tapušās kompozīcijas, lai jau 22. maijā klausītājiem varētu nodot albumu digitālā formātā.

Latvijas Universitātes jauktais koris Juventus ir senākais Latvijas augstskolu koris – tas pastāv jau 102. gadu. Koris pastāvīgi bijis viens no spēcīgākajiem Latvijas amatieru koriem un regulāri guvis arī starptautisku atzinību. Laika gaitā kolektīvu vadījuši koru leģenda Haralds Mednis, Daumants Gailis un Juris Kļaviņš. Kopš 2014. gada Juventus mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. Korī strādā arī vokālā pedagoģe Inga Lisovska un diriģente Rūta Olekša.

Biļetes uz koncertu pieejamas vietnē https://tickets. aula.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja