Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Juglas ezerā notiks starpžanru mūzikas festivāls Laivā

Sestdien, 8. augustā, Juglas ezerā Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja krastā notiks Latvijā pirmais starpžanru mūzikas festivāls Laivā. Klausītājus sēsties laivās un baudīt mūziku aicinās ne tikai grupas Tautumeitas un DaGamba, bet arī modernās kokles virtuozs Laima Jansone, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāls Laivā ir kā tilts starp tradicionālajām, klasiskajām vērtībām un mūsdienu pasauli, tieši tāpat kā crossover jeb starpžanrs mūzikā. Mūzika bez robežām, ezera plašums, senču tradīcijas un mūsdienīgs šovs – Laivā ir iespēja aizbēgt no ikdienas rutīnas, veldzējoties dabas skaistumā un mierā.

Festivāla idejas autors Valters Pūce saka: "Mēs esam ārkārtīgi pagodināti, ka pirmā festivāla Laivā programmu piekrita papildināt arī virtuozā koklētāja Laima Jansone. Visi mākslinieki ir spilgti starpžanru mūzikas pārstāvji – DaGamba apvieno klasisko mūziku ar mūsdienu popmūzikai raksturīgām iezīmēm, Tautumeitas dara to pašu, tikai viņu fokuss ir uz etnomūziku, savukārt Laima Jansone savā kokles spēlē sintezē tradicionālo un laikmetīgo. Un kā jau festivālā, būs arī pārsteigumi."

Pasākuma organizatori, ņemot vērā norises neparasto formātu, aicina visus apmeklētājus ierasties savlaicīgi, lai izvairītos no drūzmēšanās. Festivāla teritorija būs atvērta no 8. augusta plkst. 17, lai dotos izbraucienā pa Juglas ezeru un iestiprinātos festivāla ēdamzonā. Galvenā ieeja atradīsies Brīvdabas muzeja Rietumu vārtu tuvumā (no Bonaventuras ielas puses). Pasākuma norises dienā Brīvības gatves abās pusēs posmā starp Juglu un Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju būs atļauts novietot automašīnas. Rīkotāji iesaka šo zonu izmantot apmeklētājiem, kuri laivas nomās no organizatoriem, tuvāk ieejai esošās autostāvvietas atstājot apmeklētājiem, kuri ieradīsies ar savām laivām.

Apmeklētāji, kuri plāno pasākumā ierasties ar savām laivām, tiek lūgti izplānot savu maršrutu – individuāli piebraukt ar transporta līdzekli pie Juglas ezera nebūs iespējams. Festivāla norobežotajā teritorijā varēs iekļūt divējādi – ienesot laivu ar rokām pa sauszemes ieeju vai šķērsojot vienu no trim ieejas vārtiem ezerā. Iebraukšana tiek garantēta airu laivām, SUP dēļiem un motorlaivām ar paceļamu motoru. Festivāla teritorijā ienest līdzi paņemtu pārtiku un dzērienus ir aizliegts.

Ieeja festivālā paredzēta tikai apmeklētājiem laivās. Ieejas biļetes un laivu rezervācijas pieejamas Biļešu paradīzē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja