Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Jūlijā norisināsies starptautiskais džeza mūzikas festivāls Rīgas ritmi

Festivāls šogad norisināsies no 3. līdz 6. jūlijam, un centrālā koncertvieta arī šoreiz būs Rīgas Doma dārzs. Tur 4. un 5. jūlijā uzstāsies galvenie viesmākslinieki – Lielbritānijā dzīvojošais itāļu ģitārists Antonio Forčione, itāļu bandoneonists Daniele di Bonaventura kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga, kubiešu pianists Horhe Lūiss Pačeko un amerikāņu dziedātājs Hosē Džeimss.

Rīgas ritmi 2024 koncerti notiks arī kultūras centrā Noass, kur 6. jūlijā savu mākslinieku uzstāšanos piedāvās izdevniecība Jersika Records. Tur koncertēs klarnetista Indriķa Veitnera un vibrofonista Ērika Mieža kvartets, trombonista Vadima Dmitrijeva kvartets un saksofonista Toma Rudzinska kvartets, kuri visi piedāvās savas visjaunākās programmas.

Lounge Fenikss viesnīcā Aston Hotel Riga no 3. līdz 6. jūlijam muzicēs pianista Matīsa Žilinska trio, arfistes Elizabetas Lāces projekts Jazz Meets Harp, ģitāristes Ellas Zīriņas trio un ģitārists Reinis Jaunais kopā ar čellisti Ernu Daugavieti.

Visas četras festivāla dienas koncerti notiks arī Riga Jazz Lounge viesnīcā Radisson Blu Latvija, kur uzstāsies dziedātāja Jūlija Zakirova, Ellas Zīriņas trio, Indriķa Veitnera un Ērika Mieža kvartets un pianista Klāva Ābola kvintets. Turpat katru vakaru notiks arī oficiālais festivāla jam session.

Savukārt Latvijas Radio 1. studijā 4. un 5. jūlijā norisināsies festivāla galveno viesmākslinieku vadītas meistarklases, kurām pieteikties var rakstot uz [email protected]. Vairāk informācijas gan par meistarklasēm, gan visiem uzstājmāksliniekiem festivāla mājaslapā rigasritmi.lv.

“Šie mums vienmēr ir svētki,” savu prieku par ikgadējā festivāla tuvumu preses konferencē neslēpa tā mākslinieciskais vadītājs Māris Briežkalns. “Festivālā būs vairāki nozīmīgi Notikumi – tiem mūziķiem, kuri uzstāsies Noasā, nāks ārā jaunas plates, Rīgas Doma dārzā uzmirdzēs amerikāņu zvaigzne Hosē Džeimss kopā ar ne mazāk spožu pavadošo grupu, turpat uzstāsies lieliskais bandoneonists Daniele di Bonaventura, kurš pats arī diriģēs mūsu kamerorķestri Sinfonietta Rīga, muzicēs ģeniālais Antonio Forčione, kurš ir ne tikai lielisks ģitārists, bet arī tik tiešām prot komunicēt ar publiku, un pirmoreiz Rīgā būs jaunā kubiešu pianisma zvaigzne Horhe Lūiss Pačeko, kurš arīdzan ir lielisks šovmenis plus vēl dziedātājs, tādēļ – nāciet un izbaudiet fantastisku mūziku!”

“Noteikti aicinu ikvienu festivāla laikā aizdoties arī uz mākslas centru Noass, jo tur uz Jersika Stage piedāvāsim trīs Latvijas mūziķu vadītu, bet arī starptautisku kvartetu programmu," aicinājumu uz lieliskiem koncertiem turpināja izdevniecības Jersika Records vadītājs Mareks Ameriks. “Piemēram, Ērika Mieža un Indriķa Veitnera kvartetā Noasā uzstāsies arī viens no vadošajiem Lietuvas ģitāristiem Pranass Kentra. Visi kopā Jersika Records studijā jau ir ieskaņojuši savu debijas albumu, kas tiks izdots rudenī. Taču jaunās trombona spēles zvaigznes Vadima Dmitrijeva kvarteta plate Integration! gan tiks izdota tieši koncertdienā, 6. jūlijā. Toma Rudzinska kvartets tikmēr ierakstījis jaunu albumu Latvijas Radio 1. studijā un dienasgaismu tas ieraudzīs gada beigās. Taču visos trijos koncertos klausītāji varēs dzirdēt mūziku no šīm jaunajām platēm. Starp koncertiem savukārt no lentēm atskaņošu autentiskus ierakstus no leģendārā festivāla… Vasaras ritmi, kas bija tāds kā Rīgas ritmu priekštecis.”

Mūzikas festivāls Rīgas ritmi ir viens no vadošajiem improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāliem Baltijā, plaši pazīstams arī Eiropā un pasaulē. Divarpus desmitgažu laikā festivāls kļuvis par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu, ierakstot Rīgas vārdu globālās un džeza mūzikas kultūras tūrisma ceļvežos. Novērtējot māksliniecisko programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija arī šogad piešķīrusi festivālam Rīgas ritmi prestižo kvalitātes zīmi EFFE Label. Festivālu organizē fonds Mūsdienu mūzikas centrs.

Biļetes uz festivāla maksas koncertiem Rīgas Doma dārzā un kultūras centrā Noass nopērkamas servisā Biļešu paradīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja