Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kameransamblis Trio Metamorfoze gūst uzvaru starptautiskā konkursā Francijā

Svētdien 21. februārī, kameransamblis Trio Metamorfoze, kura sastāvā muzicē flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa, ieguva galveno balvu Grand Prix starptautiskajā Cap Ferret Music Open konkursā un festivālā Francijā, informēja trio pārstāves.

Festivāls Cap Ferret Music Open tiek rīkots no 2012. gada Kap Ferā, Bordo reģionā, Francijā. Sākotnēji tas rīkots ar nosaukumu Preselections du TIM, bet no 2014. gada - Music Open. Konkurss un festivāls tiek veidots kā platforma, kur jaunajiem mūziķiem, dažādu mūzikas veidu solistiem un kameransambļiem, gūt starptautisku atpazīstamību. 2021. gadā konkurss pirmo reizi kopš tā dibināšanas pandēmijas Covid-19 ierobežojumu dēļ tika rīkots attālināti, dalībniekiem iesūtot video ierakstus. Konkursa žūrija dalībniekus vērtēja divās pamatkategorijās - Open Junior (4-21 g.) un Open Masters - solo un kameransambļi, kopumā šogad piedaloties 51 dalībniekiem.

Katru gadu no visiem konkursa dalībniekiem tiek izraudzīts viens solists vai ansamblis, kam tiek piešķirta galvenā balva. Starp iepriekšējo gadu balvas ieguvējiem ir Francijas vadošo operas namu soliste Aurēlija Ližero, spāņu saksofonists Adrians Sančezs Mendezs, viens no šī brīža jaunās paaudzes spilgtākajiem klavieru trio - Sōra u.c.

Konkursa apbalvošanas ceremonija tika rīkota tiešsaistē sociālajā tīklā Facebook, kur izskanēja arī slovēņu komponista Anže Rozmana skaņdarbs Divas upes Trio Metamorfoze interpretācijā.

Trio Metamorfoze ir kameransamblis, kas šķietami vienkāršam instrumentu sastāvam - divām flautām un klavierēm - piešķir hipnotiski suģestējošu skanējumu. Kopš ansambļa dibināšanas 2015. gadā tajā muzicē flautistes Liene Dobičina, Zane Jurēvica un pianiste Zane Rubesa, arvien ar neizsmeļamu degsmi meklējot jaunu repertuāru sadarbībā ar mūsdienu komponistiem, pasūtot un interpretējot to kompozīcijas.

Trio regulāri sniedz koncertus Latvijā un citviet Eiropā, ir uzstājies koncertciklā Grajske Harmonije Slovēnijā un Mantovas Mūzikas festivālā Trame Sonore (Itālijā), kur pirmatskaņoja tam veltīto Platona Buravicka kompozīciju Meliorācija (2018). Trio Metamorfoze piedalīties prestižajā festivālā Itālijā tika ielūgts pēc uzvaras 10. Starptautiskajā Mūzikas festivālā un konkursā Svirel (Slovēnija). Trio mūziķes kļuvušas par laureātēm konkursos Grand Prix 2021 Cap Ferret Music Open 2021 Francijā, Starptautiskajā mūzikas konkursā Rising stars Grand Prix (2020, Berlīne), iegūstot 2. vietu, un Starptautiskajā Frīdriha Kūlava flautistu konkursā (2017, Ulcena, Vācija), izcīnot 3.vietu konkursa finālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja