Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kinoteātris "Rīga" sezonu atklās ar "Berlīnes Filharmoniķu" koncerta tiešraidi

27.augustā plkst.20, atklājot 2010./2011.gada sezonu, kinoteātris "Rīga" uz lielā ekrāna tiešraidē piedāvās orķestra "Berlīnes Filharmoniķi" un maestro Saimona Ratla koncerta tiešraidi, informē kinoteātra pārstāve Olga Savina. Koncertu, kura programmā iekļauta Bēthovena 4.simfonija un Mālera 1.simfonija, kinoskatītāji varēs redzēt visā Eiropā.

O.Savina stāsta, ka šis "Berlīnes Filharmoniķu" un sera Saimona Ratla koncerts ne tikai atklās jauno sezonu, bet ir arī sākumpunkts ambiciozam mākslas projektam: visu Gustava Mālera simfoniju atskaņošanai līdz 2011.gada beigām. "Ar šo koncertu sēriju orķestris un tā diriģents godina divas ar Māleru saistītas gadadeienas: 2010. gada 7.jūlijs ir komponista 150.dzimšanas diena, bet 2011.gada 18.maijā apritēs simt gadu kopš viņa nāves."

Kā norāda O.Savina, Mālera simfoniskajiem darbiem ir īpaša nozīme S.Ratla un "Berlīnes Filharmoniķu" attiecībās: Mālera 6.simfonija tika izpildīta S.Ratla debijas koncertā Berlīnē 1987.gada novembrī,bet viņa inaugurācijas koncertā 2002.gada  septembrī, kļūstot par orķestra galveno diriģentu, tika atskaņota Mālera 5.simfonija. Turklāt tieši šā skaņdarba CD ieraksts līdz pat šim brīdim ir viens no vispieprasītākajiem pasaulē.

Koncerta kopējais ilgums ir aptuveni 2 stundas un 10 minūtes, starpbrīdis - 25 minūtes. Biļetes par Ls 6 līdz Ls 12 var iegādāties "Biļešu servisa" tīklā, no 29.jūlija - arī kinoteātra "Rīga" kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja