Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Klajā nāk grupas “Iļģi” albums “Īsākās nakts dziesmas”

Sadarbībā ar mūzikas izdevniecību “Platforma Music” postfolkloras grupa “Iļģi” laidusi klajā savu divpadsmito albumu “Īsākās nakts dziesmas” un aicina uz ielīgošanas koncertiem 7. un 13.jūnijā, informē izdevniecības sabiedrisko attiecību vadītājs Jānis Penka.Jaunais albums jau pieejams digitālā formātā mājas lapā Platforma.

lv, bet nākamajā nedēļā tas būs pieejams arī CD formātā mūzikas veikalos. Albumā dzirdami 11 seno līgotņu mūsdienīgi tulkojumi, kurus kopīgi veidojuši pašreizējie “Iļģu” dalībnieki Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, Egons Kronbergs un Mārtiņš Linde ar mērķi uzrunāt, ieinteresēt un aizraut arī tos cilvēkus, kas līdz šim nav saskatījuši vasaras Saulgriežu patieso jēgu un burvību. “Īsākās nakts dziesmas” ir noskaņām bagāts, skaniski daudzveidīgs un Jāņu sajūtas raisošs albums. Tajā dzirdamas gan enerģētiski uzlādējošas, gan rāmas un mirkli izbaudošas dziesmas, gan tādas, kur saklausāmi mūsdienu ritmi un mūsdienu cilvēka klātbūtne. Jaunā albuma ieskandināšana un TV koncerta ieraksts notiks jau šo svētdien, 7. jūnijā klubā “Essential” pl.14:30 un pl.20. Koncertu varēs vērot gan klātienē, gan interneta tiešraidē mājas lapā Platforma.lv.  Albuma prezentācija un Jāņu ielīgošana notiks 13.jūnijā plkst.13 Vērmaņdārza estrādē. “Iļģu” koncertā varēs ne tikai kopā izdziedāties, bet arī izdejoties, jo tajā piedalīsies arī Rīgas Danču kluba dejotāji. Pēc koncerta Ilga Reizniece vadīs Jāņu mācības, kurās stāstīs, kā pareizi līgot, ielīgot, dziedāt un apdziedāt, gatavot svētku mielastu, pušķot māju un svinēt svētkus. Darbosies arī Jāņu tirdziņš un amatnieki rādīs savu kalēja, podnieka un galdnieka arodu. Albums “Īsākās nakts dziesmas” tapis, pateicoties Kultūrkapitāla fonda, Latviešu fonda un Amerikas Latviešu apvienības Kultūras fonda atbalstam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja