Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Klajā nāk mūzikas izlase Jazz in Latvia 2020

Latvijas Mūzikas informācijas centrs un nacionālā ierakstu kompānija Skani piektdien, 1. maijā, klajā laiž mūzikas izlasi, kas pārstāv svaigākās šībrīža Latvijas džeza mūzikas tendences. Albumā Jazz in Latvia 2020 iekļautas 12 oriģinālmūzikas kompozīcijas dažādu mākslinieku izpildījumā no tradicionālā džeza līdz pat avangardam un hiphopam, informēja mūzikas izdevniecības pārstāvji.

"No tumša un drūma avangarda džeza līdz svaigām faktūrām un nomierinošajam tonim" - tā muzikologs Dāvis Eņģelis saka par vienu no albuma kompozīcijām, kas diezgan precīzi raksturo arī izlasi kopumā.

Jazz in Latvia 2020 iekļauj gan vokālo džezu ar vietējo autoru rakstīto oriģināldzeju latviešu un angļu valodā, gan instrumentālo džezu, no tradīcijas un melodiska moderna līdz avangardam un fanka un hiphopa sajaukumam.

Izlasē iekļauti latviešu džeza mūziķu ieraksti, kas publiskoti pēdējā gada laikā: albumā iekļautas kompozīcijas, ko izpilda Inga Bērziņa un Tuomo Uusitalo (Somija), Anna Wibe Sextet, Deniss Pashkevich, Christian Frank, Claus Kaarsgaard, Carsten Landors (Dānija), Kārlis Auziņš, Matīss Čudars, Ivars Arutyunyan, Jānis Rubiks & Chamber Jazz Collective, Andre Yevsukov & Jam Orchestra, Eduarda Lazdiņa Fusion Quartet, Very Cool People feat. Edavārdi, ansis & Kristīne Prauliņa un Latvijas Radio bigbends. CD iekļautas arī Evilenas Protektores (Jazzatomy) un Krista Saržanta kompozīcijas no albumiem, kuru iznākšana šogad ir vēl tikai priekšā.

Albums pieejams populārākajās mūzikas lejuplādes un straumēšanas platformās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja