Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koncertzālē Lielais dzintars skanēs Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa etnomūzikas koncerts

Svētdien, 5. jūlijā, plkst. 18 Liepājas koncertzāles Lielais dzintars koncertsēriju Personīgi turpinās etnomūziķi – Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš, kuri apvienojušies jaunā, elektroakustiskā programmā, informēja koncertzāles pārstāvji.

Birutas Ozoliņas un Uģa Prauliņa balsu, kokļu, kā arī elektronikas skaņu satikšanās uz skatuves varētu šķist sena parādība, jo viņi abi savulaik piedalījušies jaunā folkloras viļņa kustībā Latvijā, tomēr šis elektroakustiskais etnoduets ir vēl nebijis projekts.

Programmā Identitātes abi mākslinieki vedīs klausītājus retrospektīvā ceļojumā, pieminot un izdziedot Latvijas novados dzīvojušo tautu – līvu, leivu, latgaļu un citu – senās dziesmas. To pamatā būs atšķirīgu un līdzīgu, draudzīgu un dažreiz skarbāku ļaužu stāsti, kas joprojām dzīvo savu dzīvi tautas dziesmās.

Biruta Ozoliņa ir latviešu, īpaši latgaliešu tautas dziesmu dziedātāja, koklētāja un viena no galvenajām autoritātēm mūsdienu folkloras kustībā. Sadarbojusies ar grupu Iļģi, DJ Monsta un izveidojusi Latvijā pirmo etnodžeza ansambli Patina. Viņu raksturo kā unikāla balss, tā personiskās pieredzes tvērums kombinācijā ar klaviertehnikai līdzīgiem kokles spēles paņēmieniem.

Uģis Prauliņš pazīstams kā talantīgs komponists, kurš spēlējis dažādos sastāvos no leģendārajiem septiņdesmitajiem gadiem - progresīvā roka vienībās Salve, Vecās mājas, studentu folkloras grupā Bizīteri, piedalījies post-folkloras grupas Iļģi ierakstos un koncertos. Regulāri sadarbojas ar Latvijas labākajiem kolektīviem – Latvijas Radio kori, kori Latvija, kamerorķestri Sinfonietta Rīga un citiem. Par savu skaņdarbu Lakstīgala (The Nightingale) saņēmis Grammy balvas nomināciju.

Raksturīgi koncertsērijai Personīgi koncerta gaitā klausītājiem būs iespēja arī uzzināt vairāk par mūziķiem un to atskaņotajiem skaņdarbiem.

Stāstot par dalību sērijā Personīgi, etnomūziķe Biruta Ozoliņa atklāj: "Patiesībā katra tikšanās ar klausītājiem mums ir personīga. Jebkurā žanrā mums, māksliniekiem, stāsts, ko pastāstām caur mūziku, ir pats personīgākais veltījums, ko varam sniegt savai publikai. Arī šis koncerts būs pavisam personīgs stāsts, izstāstīts caur mūziku, caur mūzikas valodu."

Ievērojot visus drošības pasākumus, uz koncertu klātienē – Lielajā zālē aicināti 100 klausītāji. Biļetes cena klātienē – no 15 līdz 20 eiro. Lai sniegtu iespēju koncertu vērot lielākam skatītāju lokam, koncerts tiks filmēts un translēts tiešraidē. Tiešraides biļetes cena – 7 eiro.

Biļetes uz koncertu Tiešraides koncerts. Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets nopērkamas un tiešraide skatāma interneta vietnēs bilesuparadize.lv vai lielaisdzintars.lv. 

Biļetes uz koncertu Biruta Ozoliņa un Uģis Prauliņš. Etnoduets iespējams nopirkt vietnē bilesuparadize.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja