Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koris Latvija kopā ar ērģelnieci Ivetu Apkalnu koncertēs Elbas filharmonijā

Valsts Akadēmiskais koris Latvija un tā mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais kopā ar Elbas filharmonijas goda ērģelnieci Ivetu Apkalnu 24. februārī sniegs koncertu Hamburgā, Elbas filharmonijas koncertzāles Lielajā zālē, informēja kora pārstāve Maija Gredzena.

Koncertā izskanēs gan latviešu komponistu: Pētera Vaska, Aivara Kalēja, Ērika Ešenvalda skaņdarbi, gan Lajonela Roga, Tjerī Eskeša, Olivjēra Mesiāna skaņdarbi korim un ērģelēm. Īpašais koncerta notikums būs pasaules pirmatskaņojums Pētera Vaska jaundarbam korim un ērģelēm Veni Domine.

Šis koncerts būs diriģenta Māra Sirmā debija Elbas filharmonijas Lielajā zālē. Savukārt Valsts Akadēmiskais koris Latvija koncertzālē koncertēja tās atklāšanas gadā, izpildot Gustava Mālera 8. simfoniju. Un jau zināms, ka koris vēlreiz viesosies Elbas filharmonijā šī gada 27. aprīlī kopā ar Hamburgas Filharmonijas Valsts orķestri un tā mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Kenta Nagano vadībā, izpildīs dramatisko Ģērģa Ligeti Rekviēmu un Gustava Mālera 2. simfoniju.

Iveta Apkalna ir viena no Eiropas aktīvākajām un pieprasītākajām solo ērģelniecēm Eiropā un pasaulē. Kopš 2017. gada Iveta Apkalna ir Hamburgas Elbas filharmonijas goda ērģelniece un ir šīs zāles ērģeļu koncertu programmu sastādītāja un mākslinieciskā vadītāja. Ar Ivetu Apkalnu Valsts Akadēmiskajam korim Latvija ir izveidojusies cieša sadarbība jau daudzu gadu garumā. 2017. gada 11. maijā Iveta Apkalna bija goda viesis  kora 75. gadu jubilejas koncertā Rīgas Domā. Savukārt 2018. gada 27. jūnijā, atzīmējot Latvijas simtgadi, kopā sniedza koncertu Romā, Itālijā, izpildot latviešu komponistu darbus diriģenta Māra Sirmā vadībā.

Hamburgas Elbas filharmonija ir viena no skaistākajām koncertzālēm pasaulē un ir augstākā apdzīvotā ēkā Hamburgā, kuras stiklveida konstrukcija līdzinās burai, kurā mutuļo Hamburgas un visas pasaules kultūra un māksla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja