Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krievijas pianists Antons Ļahovskis muzicēs trīs koncertos Rīgā un Ventspilī

Jaunais Krievijas pianists Antons Ļahovskis, kura starptautisko panākumu vidū ir arī Jāzepa Vītola konkursā Latvijā iegūtā  Galvenā balva, šomēnes muzicēs trijos nozīmīgos koncertos Latvijā. Vispirms viņu varēs dzirdēt festivāla "Vīnes klasika" atklāšanas koncertā Lielajā ģildē 5.februārī plkst.19.30 kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Radio kori un diriģentu Ūlu Rudneru atskaņojot Ludviga van Bēthovena "Fantāziju klavierēm, korim un orķestrim".

Nākamajā vakarā 6.II plkst.17 viņš ar līdzīgu programmu viesosies Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti", kur pirmais ieskandinās jaunās "Steinway" koncertklavieres. Savukārt 14.februārī plkst.19 pianists būs simfoniskā koncerta solists Latvijas Nacionālajā operā, atskaņojot S.Rahmaņinova 2.klavierkoncertu. Kā pavēstīja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva, šis koncerts notiks LNO galvenā diriģenta Modesta Pitrena vadībā un tajā skanēs arī Dmitrija Šostakoviča Piektā simfonija un Sergeja Prokofjeva baleta „Romeo un Džuljeta” pirmā cēliena fināls.


Antons Ļahovskis dzimtās Sanktpēterburgas konservatorijā iegūtajai pianisma skolai piepulcējis arī Londonas Trīsvienības mūzikas koledžas un Gildholas mūzikas un drāmas skolas maģistratūru, pašlaik studē doktorantūrā apvienotajā Pilsētas universitātes un Gildholas mūzikas un drāmas skolā pie prof.Džoanas Hevilas. A.Ļahovskis ir daudzu starptautisku pianistu konkursu laureāts. Ieguvis balvas Starptautiskajā Emanuela Durlē konkursā (Antverpene, 1996), Londonas Starptautiskajā pianistu, duetu un ansambļu konkursā (dueta sastāvā, 1998, diploms), Starptautiskā jauno koncertmākslinieku noklausīšanās (Ņujorka, 1999, Otrā godalga un Bērenreitera balva), festivālā „Gada virtuozi 2000" (Sanktpēterburga, 1999, Pirmā godalga), Žaka Sāmuela Starpkoledžu pianistu konkursā (Londona, 2001, Pirmā godalga un Skatītāju balva) un 4.Starptautiskajā Prokofjeva konkursā (Sanktpēterburga, 2004, Diploms). 2008.gada rudenī A.Ļahovskis ieguva "Grand Prix" Jāzepa Vītola 5.Starptautiskajā pianistu konkursā Rīgā, kur izpelnījās arī īpašā favorīta balvu no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra. Izcilais klavieru virtuozs jau daudz uzstājies gan Eiropā, gan Amerikā. „Viņa klavierspēlei piemīt īpašs vīrišķīgs spēks, dziļa muzikalitāte un formas izjūta. Īpaši pārliecinošs bija viņa sniegums Cēsu festivālā, pēc kura uzaicinājām viņu uzstāties Operā ar vēlmi dzirdēt krievu klaviermūziku viņa interpretācijā," pianistu A.Ļahovski vērtē LNO mākslinieciskais direktors Arturs Maskats.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja