Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kultūrvietā Tu jau zini kur notiks Sansusī vakars Rīgā

Pēc ilgāka pārtraukuma 25. novembrī _Sansusī vakars Rīgā- pilnā apmēra iegriezīsies kultūrvietā Tu jau zini kur. Šoreiz varēs baudīt laikmetīgo cirku, filmēties ziemas epizodē, skatīt kautiņu, kur galvenais būs vārds, un ļauties smagā metāla un rokmūzikas 20 min diskotēkai, informēja pasākuma rīkotāji.

Armands Siliņš-Bergmanis: "Nav noslēpums, ka Sansusī patīk spēlēties ar robežām un kontrastiem – meklēt galējos punktus, tajā pat laikā arī turēties pie nostabilizējušamies vērtībām un labām sadarbībām. Tieši tāds novembra vakars ir tapis mūsu prātos, lai jau atkal priecētu, pārsteigtu un caur to iegūtu pa kādam jaunam Sansusī regulārajam sekotājam."

Vakara programmu atklās cirka māksliniece no Igaunijas Grēte Gross, kuras izrāde Kehakõne (ķermeņa valoda) balansēs uz laikmetīgā cirka izrādes un ceremonijas robežas, ļaujot skatītājiem ar mākslinieku saslēgties kā fiziski, tā arī garīgi. Šoreiz vakars sāksies neierasti agri (durvis kultūrvieta vērs plkst. 16.30), jo ierobežotās ietilpības dēļ (vienā izrādē 40 dalībnieki), to rādīs trīs reizes – plkst. 17.00, 20.00 un 23.00.

Vēl vakarā kamermūzikas koncertā Ziemas epizode varēs dzirdēt dažus no Latvijas atraktīvākajiem, muzikāli ārpus robežām ejošiem kameransambļiem – Tresensus (saksofonists un komponists Aigars Raumansi, koklētāja Līga Griķe un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks), Quadra (pianists Rihards Plešanovs, vijolnieks Arvīds Zvagulis, altists Pēteris Trasuns un čellists Arvīds Klotiņš) un retāk manītus, bet ne mazāk interesantus akadēmiskās mūzikas duetus (čelliste Guna Šnē, vijolnieks Daniils Bulajevs, kontrabasists Staņislavs Judins, vijolnieks Aleksejs Bahirs, apvienība Pizdets i Meyk the Hevi Metāls), kurus klausītājiem nāksies piedzīvot kustībā. Vienlaikus ikvienam būs iespēja iemūžināties Sansusī ziemas epizode 2023 kadrā, jo koncerts tiks filmēts, lai veidotu Jaunā gada sagaidīšanas video epizodi.

Savukārt Kautiņi šoreiz tiks nodoti runātam tekstam – aktieriem – ar dažām muzikālām intermēdijām. Bet vakara noslēgumā metāla 20 minūšu izlāde ar DJ 130db jeb Aigaru Sukuru, kas ir roka un metāla diskžokejs no Rīgas, Radio Nemiers tapinātājs. 

 

Vakara gaita:
17.00 Kehakõne (1. grupa)
18.30 Koncerts “Ziemas epizode”
20.00 Kehakõne” (2.grupa)
21.30 Kautiņš
22.40 Metāla 20 minūšu izlāde kustībā
23.00 Kehakõne (3. grupa)

Biļetes uz 25. novembra vakaru iespējams iegādāties Sansusī mājaslapā sansusi.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja