Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lai klausoties acis kļūst miklas. Albums Ziedonis. Lācis. Vīrieši – veltījums sievietēm

Kad sejā jau elpo spirdzinošais pavasara tuvums un ik pa laikam dzirdams par lāčiem, kuri pie mums pēdējos gados manīti, pat draiskojoties ceļmalā, triādi Ziedonis. Lācis. Vīrieši varam uztvert arī kā drīzās, trakās ziedēšanas zīmi. Bet, protams, nē. Ar pirmo singlu, videoklipu Es skaitīju, līdz nonācu pie viena, kurā piedalās Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Jānis Aišpurs, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs, komponists Kārlis Lācis nodod klausītājiem albumu Ziedonis. Lācis. Vīrieši. Albumu izdod deBusul MUSIC. Tas pieejams YouTube, Spotify, iTune un citās straumēšanas platformās.

Jaunajā Kārļa Lāča mūzikas albumā iekļautas četrpadsmit dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Tās rakstītas tikai vīriešu balsīm un speciāli katram izpildītājam – dziedātājiem un aktieriem. Komponists Ziedoņa vīriešiem licis runāt atklāti, vienlaikus saglabājot sajūtu, ka tas viss var būt arī blefs. Vienlaikus šī ir atbilde albumam Ziedonis. Lācis. Sievietes, kurš tika izdots pirms astoņiem gadiem. Nu pienācis laiks mūzikā atklāt Imanta Ziedoņa vīrieti.

"Atklāti sakot, agrāk biju domājis veidot turpinājumu par sievietēm, bet par vīriešiem nebiju aizdomājies. Rudenī pēkšņi iedomājos. Izdomāju, kas tur varētu piedalīties, un dabūjām gatavu. Tā pat ir jautrāk un interesantāk. Protams, tiklīdz būs iespējams, būs arī koncerts. Aktieriem un dziedātājiem nagi niez uziet uz skatuves," stāsta Kārlis Lācis. Tie, kas ir strādājuši ar Imanta Ziedoņa dzeju, ieviesuši jēdzienu "Ziedoņa faktors". "To apmēram var izstāstīt tā, ka tu pats kaut ko komponē, ņemies, bet beigās tas nostājas nedaudz savādāk, bet labāk. Tas tad arī ir tas brīnums, ka, pieskaroties Ziedoņa darbiem, viņš tos piekārto pa savam, pat tagad, jau aizsaulē esot. Citējot Ausmu Kantāni – Imantiņš saliek," Kārlis Lācis stāsta par darbu pie albuma. "Tas mūs visus apvieno kopīgā mīlestībā pret mūsu darbu, un pats galvenais ir savstarpējs prieks par kopā būšanu un kopā darbošanos. Tas nebūtu iespējams bez šā galvenā Ziedoņa faktora, tas ir veids, kā mēs kopā virzāmies un gūstam baudu no procesa," atzīst Kārlis Lācis. Izraudzītie dzejoļi pārsvarā ir par mīlestību un par galveno, par Dievu. Galvenais, lai klausoties sievietēm acis ir miklas. Protams, kam gan citam mēs visu darām?

Albuma ierakstā kopā ar mūzikas autoru Kārli Lāci pie taustiņinstrumentiem spēlē arī Jānis Stafeckis (kontrabass), Artūrs Noviks (akordeons), Gints Pabērzs (pūšaminstrumenti), Kaspars Zemītis (ģitāra), Kaspars Grigalis un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti). Ierakstu miksējis Jānis Aišpurs The Sound Poets Studio. Dziesmu Es mīlu Tavas acis miksējis Gatis Zaķis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja