Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas kori starptautiskā Europa Cantata projektā Bonnā

Latvijas kori — Rīgas Skolēnu pils Meiteņu koris Rīga diriģentes Guntas Malēvicas vadībā un Cēsu 1.pamatskolas koris diriģentes Ilgas Šķenderes vadībā, kā arī kustību režisors, latviešu horeogrāfs Agris Daņiļevičs uzstājas starptautiskajā Europa Cantata kora mūzikas projektā Bonnā Vācijā, kurā piedalās 1000 jauniešu un bērnu no dažādām Eiropas valstīm un viens koris no Tanzānijas.

Eiropas Kantāte ir lielākā Eiropas koru organizācija, kas dibināta 1963. gadā, tās dalībnieku vidū ir 40 Eiropas un 50 pasaules valstu pārstāvji. Tas ir plašs tīkls gan koriem, gan atsevišķiem dziedātājiem, diriģentiem, vokālistiem, koru menedžeriem, šo milzīgo koru asociāciju visā pasaulē pārstāv aptuveni 1 miljons aktīvo un 20 miljoni netiešo dalībnieku.


No 8. jūnija līdz 21.jūnijam Bonnā tiekas jaunie dziedātāji no dažādām valstīm, lai iepazītos, mācītos un kopīgi muzicētu. Visi kopā mācās dziedāt arī latviski. Meistarklasēs tapušas vairākas programmas, to vidū divi muzikāli skatuves darbi - opera Pelnrušķīte Bonnas operteātra trupas uzvedumā ar ASV, Polijas, Krievijas un Vācijas viesmākslinieku piedalīšanos un mūzikls Brēmenes muzikanti. Vienu kormūzikas programmu iestudē Nīderlandes diriģente Panda van Prūsdija, popmūzikas un džeza meistarklases jauniešiem vada Lietuvas diriģente Danguole Aukseliene, dziesmas kustībā iestudēs Gunta Malēvica un Agris Daņiļevičs, bet programmu Dziedi un svingo — norvēģu diriģents K.Amans.

Latvijas kori piedalīsies noslēguma koncertā, meistarklasēs un uzstāsies ar atsevišķu koncertprogrammu. Diriģente Gunta Malēvica diriģēs arī pasaules pirmatskaņojumu – igauņu komponistes Piretas Ripas skaņdarbu Dona nobis pacem. Visus Eiropas pasūtījuma darbus ir izdevusi vācu nošu un mūzikas izdevniecība Carus Verlag. Latviešu meistarklasēs skanēja arī jauni Selgas Mences un Valda Zilvera jaunie skaņdarbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja