Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Nacionālajā operā notiks labdarības koncerts Ukrainas atbalstam

9. maijā Latvijas Nacionālā opera un balets aicina uz atbalsta koncertu ukraiņu tautai Slava Ukrainai!. Ar šo labdarības koncertu LNOB aicina Latvijas iedzīvotājus turpināt atbalstīt Ukrainas karā cietušos. Savukārt Lielajā piektdienā, 15. aprīlī, Operas priekšlaukumā no plkst. 19.30 līdz 21 tiks noliktas sveces, pieminot kara noziegumu upurus

"Kad miljoniem cilvēku cieš no varmāku nežēlības, mūsu uzdevums ir neklusēt. Operas solistu, kora dziedātāju un orķestra mūziķu balsis visskaļāk un visspēcīgāk izskan mūzikā," teikts LNOB paziņojumā.

Koncerts Slava Ukrainai! top sadarbībā ar Latvijas Nacionālās operas fondu. Visi koncerta veidotāji un dalībnieki piedalīsies bez atlīdzības, visi ieņēmumi par koncerta biļetēm ar fonda Ziedot.lv starpniecību tiks novirzīti Ukrainas atbalstam. Iegādājoties biļetes, skatītāji ir aicināti vēl papildināt biļetes cenu ar paša izvēlētu ziedojuma summu. 

Koncertu veido muzikālais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš, režisore Elita Bukovska un videomāksliniece Zane Zelmene. Latvijas Nacionālās operas orķestrim un korim pievienosies solisti Liene Kinča, Inga Kalna, Sonora Vaice un Egils Siliņš. Horeogrāfe Aleksandra Astreina koncertam iestudē īpašu priekšnesumu, kurā dejos ukraiņu balerīnas Angelina Bosenko, Elina Bidna un Ivanna Sulima, kuras pašlaik strādā Latvijas Nacionālajā baletā. 

Pēc Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācijas Viche un Rīgas Ukraiņu tautas teātra iniciatīvas, sadarbībā ar citām Ukrainu atbalstošajām organizācijām un ar Ukrainas vēstniecības Latvijā atbalstu Lielajā piektdienā, 15. aprīlī, Latvijas Nacionālās operas priekšlaukumā no plkst. 19.30 līdz 21 tiks noliktas sveces, pieminot kara noziegumu upurus. 

Krievijas aviācija 16. martā sabombardēja Mariupoles Drāmas teātri, kurā slēpās simtiem mierīgo pilsētas iedzīvotāju. Īpaši nežēlīgu šo noziegumu padara fakts, ka pie ēkas lieliem burtiem atradās brīdinājums par ēkā esošajiem bērniem. Mākslinieki Krista un Reinis Dzudzilo Operas priekšlaukumā izveidos uzrakstu "ДІТИ" (bērni – ukraiņu valodā), lai tas kalpotu par atgādinājumu necilvēcīgajiem notikumiem Ukrainā. 

Biļetes uz 9. maija koncertu var iegādāties LNOB un Biļešu paradīzes tīklā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja