Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Radio bigbends un Ričarda Bonas Āfrikas stāsti

Kādam tā būs atkalsatikšanās, kādam patīkams pārsteigums un jaunatklājums, bet nav šaubu, ka  Rīgas Ritmi 2018 ieskaņas koncerts Kongresu namā, 7.jūnijā būs ļoti jaudīgs un iedvesmojošs muzikālais notikums, kurā nozīmīga loma būs tieši Latvijas Radio bigbendam.

Latvijas Radio bigbenda un basģitārista, dziedoņa, fenomenālā mūziķa Ričarda Bona (Richard Bona) kopīgā uzstāšanās ieskandinās Rīgas Ritmu festivālu. Vērojot, cik ekspresīvi daudzveidīgs ir Ričards Bona savās skaniskajās izpausmēs, ar viņa īpašo dziedāšanas metodi Douala dialektā, atliek piekrist pašam meistaram – iedot žanra rāmi, sakot, ka viņš ir džeza mūziķis, būtu tīrā apgrēcība pret muzikālās brīvības apvārsni, kāds piemīt tikai retajiem, un Ričards Bona ir viens no viņiem.

Lai arī mūziķis Latvijā jau ir viesojies vairākas reizes, Latvijas Radio bigbends un Ričards Bona - tā būs pirmreizēja satikšanās mūzikā. Saspēlējoties ar Ričardu Bonu un  koncerta viesi – brazīļu perkusionistu Fransuā Aršanžo (Francois Archanjo), bigbends paļausies uz slavenā Vinsa Mendozas aranžējumu meistarību. Koncerta atslēgas vārds ir “Āfrikas stāsti” (African Tales), un grūti iedomāties labāku un smalkjūtīgāku afrikāņu muzikālo stāstu vēstītāju par Ričardu Bonu.

Pasaules mūzikas slavenību saraksts, ar kuriem Bona sadarbojies savas ilgstošās karjeras laikā, ir iespaidīgs un garš. No Stīvija Vondera līdz Džo Zavinulam, no Bobija Makferina līdz Lorinai Hilai, no Džordža Bensona līdz Čakai Hanai (Chaka Khan). Pateicoties gan savai harmoniskajai virtuozitātei (basģitāra, ģitāra, perkusijas, balafons u.c.), gan mierīgi maigajam vokālam, gan profesionāli sacerētajām kompozīcijām, kuras hipnotizē ar negaidītām balsu un instrumentu nokrāsām, Bona iemantojis citu kolēģu un kritiķu atzinību.

“Iztēlojaties mākslinieku, kuram piemīt Džako Pastoriusa (Jaco Pastorious) virtuozitāte, Džordža Bensona (George Benson) plūstošs vokāls, Žuana Žilbertu (Joao Gilberto) dziesmu un harmonijas izjūta, un tas viss sajaukts ar afrikāņu kultūru. Tas ir Ričards Bona.” – Los Angeles Times

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja