Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas Radio koris sāks jauno sezonu

2009. - 2010. gada koncertsezonas pirmajā pusē Latvijas Radio koris aicina klausītājus uz tikšanos jau labi zināmos festivālos un tradīcijām bagātos koncertciklos, piedāvājot gan klasiskas vērtības, gan vairākus latviešu mūzikas pirmatskaņojumus un dažādus skaņu mākslas eksperimentus, informē kora pārstāve Ilze Zvaigzne.

Jaunajā sezonā Latvijas Radio koris būs dzirdams Latvijas un citu valstu radio pārraidēs un redzams Francijas televīzijas kanālā "Mezzo". Tāpat koris turpinās koncertciklu "Vakara sarunas Jāņa baznīcā". Kopā ar vokālo grupu "Cosmos" koris atskaņos jau par tradīciju kļuvušo decembra koncertu "Nakts lūgšana" un piedalīsies jaunās mūzikas festivālā "Arēna". Pirmais sezonas koncerts izskanēs "Rudens kamermūzikas festivālā" ar latviešu mūzikas jaundarba pirmatskaņojumu. 

Pirmais šīs sezonas Latvijas Radio kora koncerts notiks 24. septembrī Mazajā ģildē plkst. 19:30. Tur notiks Latvijas Radio kora grupas un diriģenta Kaspara Putniņa pirmā satikšanās ar Lielās mūzikas balvas 2008 laureāti, Londonā dzīvojošo latviešu pianisti Diānu Ketleri. Šobrīd būdama Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas klavieru klases profesore, Diāna kā soliste un kameransambļu dalībniece uzstājas pasaules labākajās koncertzālēs, un kā atskaņotājmāksliniece izceļas ar lielisku ansambļa muzicēšanas prasmi un smalku dažādu mūzikas stilu izjūtu. Koncerta programmā iekļauti romantiskie Johannesa Brāmsa kvarteti balsij un klavierēm, Gabriela Forē mūzika, kā arī latviešu komponistu Pētera Vaska un Artura Maskata darbi. Koncertā tiks pirmatskaņots Kristapa Pētersona jaundarbs "Ligeija", ko iedvesmojusi Edgara Alana Po novele.  

Vairāk informācijas Latvijas Radio kora mājas lapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja