Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lauris Reiniks. Dzīve kā košums

Lauris Reiniks iecienījis izteicienu — dzīve kā košums! Iemeslu tam netrūkstot

"Par ko lai stāstu vispirms?" jautā Lauris Reiniks, vienlaikus rakstot autogrāfu un veltījumu manas kolēģes meitiņas klasesbiedriem, kuri visi kā viens esot dziedātāja fani. Vēlāk sarunas gaitā Lauris Reiniks pamīšus stāsta par svarīgajiem beidzamā laika notikumiem, pie viena pafilozofējot par Losandželosā aktiermeistarības kursos gūto pieredzi — piemēram, to, ka ir ļoti svarīgi būt pašam, nevis kaut ko tēlot. "Tas ir tā dēvētais vintage stils, ko tur apguvu un tagad lieku lietā. Jo — par tevi jau spriež pēc padarītā, nevis pēc izskata," paziņo Lauris Reiniks.

Kālab viņš tā pieķēries teikumam — dzīve kā košums? Tas tiekot lietots tādēļ, ka, viņaprāt, radošās jomas pārstāvjiem nekādas krīzes neesot. Cilvēki allaž būs ar mieru maksāt naudu, lai kaut nedaudz atpūtinātu smadzenes. To dziedātājs pieredzējis šovasar, kad vairākās kāzās "tēlojis" pārsteiguma dāvanu līgavai, dziedot savus hitus, tajā skaitā arī Es tev apmulsis.

Pirmoreiz kopā ar māsu

Likumsakarīgi trīs mūziķa dzīvē patlaban aktuālie projekti ir saistīti ar mūziku. Tikko nācis klajā singls Es esmu tev dzīslās, kas iedziedāts kopā ar māsu Rūtu. "Visi brīnījās, kādēļ līdz šim neko neesam iedziedājuši kopā. Kad Rūtai to piedāvāju, viņa sākumā ļoti baidījās!" Stāstot par dziedāšanu kopā ar māsu, mūziķis atminas bērnību, kad kopā ar savu ģimeni savulaik dziedājis Tērvetes ansamblī Auri. "Mana partnere, par kuru visi domāja, ka tā ir Rūta, patiesībā bija tagad pazīstamā raidījuma Degpunktā vadītāja Inese Supe!" viņš atklāj.

Par jauno singlu viņš stāsta — tas esot nākamā gada pavasarī gaidāmā albuma priekšvēstnesis. Tādēļ dziedātājs cītīgi domājot par jaunām dziesmām un gatavojas singla videoklipa filmēšanai. Vēl, sadarbojoties ar pasaulē atzīto mūzikas un tekstu autoru Gordonu Pogodu (ar viņu Lauris Reiniks iepazinies mācību laikā Amerikā), taps arī dziesmas angļu versija. Iespējams, tās videoklipu filmēs tieši Losandželosā.

Žoržu tomēr nekopēs

Padarīto darbu sarakstā Lauris Reiniks var atzīmēt nule kā Latvijas radio studijā ierakstīto Pētera Jurciņa dziesmu Vālodzīte — tas paveikts projekta Mana dziesma Latvijai ietvaros. "Kad man to piedāvāja, ilgi domāju, kā labāk izdarīt, lai nekopētu Žoržu Siksnu, kura izpildījumā šī dziesma pazīstama vislabāk. Lai gan droši vien es varētu atdarināt diezgan precīzi…" Tādēļ Kārlim Auzānam, kurš dziesmiņu aranžējis, Lauris Reiniks norādījis, ka nedrīkst būt augstākas nots par Fa, lai nav jādzied falsetā. "Beigās iedziedāju tā, kā man šķita vispareizāk, pēcāk saņēmu komplimentus! Vēl jau Vālodzīti dziedāšu novembra vidū, kad Nacionālajā teātrī notiks Latvijas valsts jubilejai veltītie koncerti."

Vēl Reiniks pilnā sparā gatavojas šova Koru kari vadīšanai. Ar to oktobra sākumā notiks TV3 jaunās sezonas atklāšana. "Neko daudz nestāstīšu, citādi cilvēkiem nebūs interesanti skatīties, bet man šis šķiet lielisks projekts! Īpaši jau gadā, kad izskanējuši lielie Dziesmu svētki." Dziedātājs gan atklāj — tā kā mūzikas koledžā iegūta kordiriģenta izglītība, iespējams, redzēsim, kā viņš vakara gaitā mēģinās arī diriģēt. "Zinot to, ka gaisā lidinās līdzīgas idejas, cerams, kāda cita telekompānija šo šovu nekopēs," viņš piebilst. Bet visvairāk šajā projektā Laurim Reinikam patīk ideja, ka balvu saņems tā pilsēta, kuru pārstāvēs uzvarējušais koris. "Par citiem jaunumiem visu var uzzināt manā jaunajā mājaslapā — www.laurisreiniks.com!" mūziķis nosaka sarunas beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja