Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas Simfoniskais orķestris Kaspara Ādamsona vadībā koncertēs Bunkā un Liepājā

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, 13. aprīlī, plkst. 18, Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) kopā ar čellistu Ivaru Bezprozvanovu un diriģentu Kasparu Ādamsonu gatavojas atskaņot Brāmsa un Dvoržāka mūziku. Šo pašu koncertu 11. aprīlī plkst. 18 orķestris klausītājiem atskaņos Bunkas Kultūras namā, informēja LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Romantiskā pavasara koncerta programmai Liepājas Simfoniskais orķestris ir sagatavojis viena no visu laiku slavenāko mūzikas dižgaru – Johannessa Brāmsa radīto Pirmo simfoniju dominorā op.68, kā arī Antonīna Dvoržāka Koncertu čellam un orķestrim siminorā op.104, ko orķestris izpildīs kopā ar čellistu Ivaru Bezprozvanovu. Pie diriģenta pults stāsies Kaspars Ādamsons – diriģents ar Latvijā, Beļģijā, Igaunijā un Zviedrijā kaldinātām zināšanām un lielu pieredzi kormūzikā.

Lai gan daudzu mūzikas mīļotāju priekšstatos Brāmss ir dzimis simfoniķis, viņš ir sacerējis tikai četras simfonijas, kas ir lieliski un ļoti atšķirīgi žanra paraugi. Pirmā simfonija komponistam tapusi 21 gadu ilgā laika posmā un ir izcils meistardarbs. Tajā saklausāmas gan nopietnas sarunas, gan graciozas rotaļas ar likteni, pilna emociju gamma un pārdomas par dzīvi.

Savukārt Dvoržāks līdz pat mūsdienām ir plaši pazīstams ar diviem simfoniskajiem meistardarbiem – Čellkoncertu un Devīto simfoniju No Jaunās pasaules. Abi darbi rakstīti praktiski vienlaicīgi, jo arī Devīto simfoniju komponists rakstīja, uzturoties Amerikā. Abus opusus vieno radniecīgi muzikāli motīvi, spilgts dažādu skaņu gleznu tēlojums un krāšņa instrumentācija. Jau vairāk nekā simts gadus pēc tapšanas Dvoržāka Čellkoncerts apstiprina savu nepārspēta šedevra statusu. Tas vienmēr ir bijis  viens no aizraujošākajiem izaicinājumiem čellistiem, diriģentiem un simfoniskajiem orķestriem un lieliska muzikālā baudījuma avots klausītājiem.

“Dvoržāka koncertu ar Liepājas Simfonisko orķestri spēlēju daudzus gadus atpakaļ ar tā toreiz galveno diriģentu Mihailu Orehovu. Šai programmai tas piestāv kā uzliets. Turklāt milzīgs prieks to būs atskaņot tieši ar Liepājas orķestri, jo tur es jūtos kā mājās,” saka Ivars Bezprozvanovs – kādreizējais Liepājas Simfoniskā orķestra, šobrīd Latvijas Nacionālās operas orķestra čellu grupas koncertmeistars ar lielu skatuves pieredzi, muzicējot arī kā solistam un kamermūziķim.

Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja