Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Liepājas Simfoniskais orķestris sāks atskaņot koncertciklu bērniem

10.oktobrī plkst.12 Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) atklās koncertciklu visai ģimenei, informē orķestra reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītājs Gundars Venens. Sezonas pirmā cikla koncertā skanēs komponista Sergeja Prokofjeva simfoniskā pasaka "Pēterītis un vilks".

Pasaku sacerējis pats komponists, un kopš tālā 1936.gada, kad darbs tika pirmatskaņots, tas vilinājis prominentus diriģentus Leonardu Bernstainu, Zubinu Metu, Nēmi Jarvi u.c., kā arī dažādu žanru māksliniekus (Deividu Boviju, Stingu, Šonu Koneriju u.c.) iejusties atraktīvajā mūzikā un sociālisma laika varoņu tēlos.

G.Venens arī norāda, ka 1946.gadā Volts Disnejs radīja šīs pasakas multiplikācijas versiju, bet 1975.gadā britu mūziķi Braiens Īno, Fils Kolinss, Harijs Mūrs un Manfreds Mens pasaku "Pēterītis un vilks" izpildīja kā rokoperu. Latvijas radio fonotēkā atrodams ieraksts, kurā šo pasaku ieskaņojis leģendārais pasaku stāstnieks Harijs Misiņš, bet orķestri vadījis diriģents Centis Kriķis.

LSO diriģentam Imantam Resnim, domājot par šā darba iestudēšanu, bijis skaidrs - stāstnieks jāmeklē starp tautā pazīstamiem cilvēkiem, kas spētu pārsteigt ar balss intonāciju un svaigu attieksmi. Piedāvājumam atsaucies Radio SWH dīdžejs, "BB Brokastu" moderators Ufo (Kaspars Upacieris). Viņam nāksies iejusties pioniera Pēterīša, putniņa, pīles, kaķa, neapmierinātā vectēva un arī pelēkā vilka lomā.

Ufo esot gatavs mērot ceļu no Rīgas uz Liepāju ne vien, lai piedalītos sestdienas koncertā, bet arī tās trīs dienas, kad koncertu apmeklēs Liepājas skolnieki.

Šo koncertu ierakstīs Latvijas Radio programma "Klasika", jo nākamā gada 11.janvārī Latvijas Radio plāno vērienīgu Bērnu dienu, kurā labi iederētos arī "Pēterītis un vilks" LSO un Ufo izpildījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja