Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNO top baleta izrāde Mesija

27. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) gaidāma baleta izrādes Mesija pirmizrāde, informēja operas pārstāve Ieviņa Ancena.

Jauniestudējuma muzikālo pamatu veidos Georga Frīdriha Hendeļa tāda paša nosaukuma oratorija, kas iedvesmojusi argentīniešu horeogrāfu Maurisio Vainrotu neparastai dejas izrādei. Tā izstaros emociju, prieka un enerģijas pārpilnību, laikmetīgā baleta valodā paužot pārdomas par garīguma lomu mūsdienu pasaulē.

Hendeļa Mesija ir viens no majestātiskākajiem un iedvesmojošākajiem skaņdarbiem pasaules mūzikas vēsturē. Saskaņā ar mūzikas profesionāļu teikto, šī mūzika ir kosmiskas enerģijas un cilvēkus garīgi vienojoša prieka pilna. Tieši šādu izjūtu kopā ar Latvijas Nacionālā baleta trupu piedāvās koris Ave Sol, solisti Evija Martinsone, Sergejs Jēgers, Viesturs Jansons un Kalvis Kalniņš, kā arī LNO orķestra kamersastāvs. Pie diriģenta pults – izcilais baroka mūzikas interprets Andris Veismanis.

"Mesija ir dziļi reliģiozs darbs. Un nav svarīgi, vai tā ir musulmaņu, katoliskā, anglikāņu vai ebreju reliģija, svarīgākais – kas notiek ar māksliniekiem radīšanas procesā: lai mēs, izrādes veidotāji, justos apskaidroti, jo Mesija – tās ir jūtas un emocijas," saka iestudējuma horeogrāfs Maurisio Vainrots.

Viņa darbus iestudējušas vairāk nekā 40 kompānijas visā pasaulē. Un tieši Mesijai viņa radošajā biogrāfijā ir īpaša vieta – šo uzvedumu Maurisio Vainrots sauc par vienu no saviem vismīļākajiem radošajiem "bērniem": viņš to iestudējis gan Beļģijas Karaliskajā Flandrijas baletā, gan Čīles Nacionālajā baletā, Bordo Nacionālās operas baletā, Zviedrijas Nacionālajā baletā.

Pēc pirmizrādes 27. aprīlī Mesija šosezon būs skatāma vairs tikai divas reizes: 28. aprīlī un 8. maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja