Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LNSO: ekonomiskā krīze koncertu apmeklētāju skaitu nemazina

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerti arī šajos ekonomiski sarežģītajos laikos ir labi apmeklēti, klausītāju skaitam ir pat tendence pieaugt.

LNSO pārstāve Ingūna Upīte aģentūrai BNS pastāstīja, ka šogad notikušajos koncertos nav sarežģījumu ar biļešu tirdzniecību un nerodas iespaids, ka kultūras pasākumi būtu tie, uz ko publika censtos ietaupīt. Šāda komerciāla veiksme varētu būt skaidrojama ar kolektīva mārketinga komandas veiksmīgo darbu, tomēr koncertu reklāmas apmēri pēdējo mēnešu laikā samazinājušies.

Orķestris noraida arī iepriekš medijos izskanējušās ziņas, ka tā vadība liktu orķestrantiem darboties kā biļešu tirgoņiem, tādējādi cenšoties kompensēt kādus iztrūkumus. "Tā nu nav," norādīja Upīte, uzsverot, ka orķestra dalībnieku vienīgā prakse biļešu izplatīšanā ir jau ierastā - mūziķi atsevišķos gadījumos sagādā biļetes saviem radiem, draugiem un paziņām.

Runājot par kopējās finansiālās situācijas ietekmi uz orķestra dalībnieku atalgojumu, Upīte pastāstīja, ka LNSO mūziķu algu fonds 2009.gadā samazināts par 15,33%, vidējais atalgojums mūziķiem pašlaik ir 690 latu pirms nodokļu nomaksas. Ar esošo Kultūras ministrijas piešķirto budžeta finansējumu naudas algu izmaksai pietiek līdz gada beigām. Līdz šim nav bijuši kādi konkrēti signāli, ka algas varētu atkārtoti samazināt, paskaidroja Upīte.

Jau vēstīts, ka kultūras ministrs Ints Dālderis (Tautas partija) paudis - samazinājumi sekos un attieksies arī uz pilnīgi visiem Kultūras ministrijas pakļautībā strādājošajiem. Viena no Dāldera prioritātēm ministra darbā ir augstākās klases mākslinieku atbalstīšana un noturēšana Latvijā.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") iepriekš norādījis, ka no nopietniem izdevumu samazinājumiem neizvairīsies neviena nozare un visiem ministriem būs jāpilda valdības lēmumi par izmaksu samazināšanu. Viņš norādīja, ka pašreiz ministrijām ir dots uzdevums sagatavot trīs scenārijus budžeta izdevumu samazināšanai attiecīgi par 20%, 30% un 40% un jāizvērtē to funkcijas un institūcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja