Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LTV demonstrēs filmu par Arvo Perta un Roberta Vilsona Ādama pasijas tapšanu

Piektdien, 4. septembrī, plkst. 23.45 Latvijas Televīzija demonstrēs jaunu dokumentālo filmu par igauņu komponistu Arvo Pertu un viņa sadarbību ar amerikāņu režisoru Robertu Vilsonu muzikālās performances Ādama pasija tapšanā, informēja LTV pārstāve Agita Pudule.

Nedēļu vēlāk, 11. septembrī, plkst. 23.15, atzīmējot Arvo Perta 80 gadu jubileju, LTV1 demonstrēs arī pašu uzvedumu.

Muzikālās performances Ādama pasija tapšana ir pirmā internacionālā dokumentālā filma par Arvo Pertu – igauņu komponistu, kuru aptver mistikas un noslēpumainības aura. Šim noslēgtajam cilvēkam gada garumā ik uz soļa ir sekojusi kamera, gan Igaunijā, gan ceļojot uz Vāciju, Itāliju un Japānu, kur viņš saņēma prestižo Praemium Imperiale balvu mūzikas kategorijā. Filma atspoguļo arī Igaunijas dabas un apkārtnes atmosfēru, kas lieliski saspēlējas ar apgaismojumu uz ainavām uz skatuves, kur tiek uzvestas Perta muzikālās performances.

Performance Ādama pasija ir unikāls ceļojums laikā, gaismās un skaņās. Arvo Perta mūzika rada telpu, kas ļauj atbalsoties, atstājot vietu skatītāja iztēlei. "Es veidoju tādu telpas vidi, lai publika labāk dzirdētu mūziku. Mans darbs ir kā interpretācija. Tā nav režisora, autora vai izpildītāju atbildība. Par interpretāciju ir atbildīgs pats skatītājs," tā par uzvedumu saka iestudējuma režisors Roberts Vilsons.

Darba muzikālais pamats sastāv no trim Perta darbiem: Adam’s Lament, Tabula rasa un Miserere, kuriem cauri skanēs komponista jaunais skaņdarbs Sequentia. Igaunijas Filharmonijas kamerkori, Tallinas kamerorķestri un solistus diriģē Tonu Kaljuste. Dejotāja un horeogrāfe Lusinda Čaildsa nodrošina izcilu performanci, piedaloties Mihalim Teofanum. Ādama pasijā piedalās vairāk kā 30 igauņu aktieru un teātra studentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja