Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Madonā atkal svin latviešu mūzikas svētkus

Madonā ar sešiem koncertiem un meistarklasēm jaunajiem mūziķiem šonedēļ līdz 3. augustam atzīmēs jau 22. latviešu mūzikas svētkus.

Svētkus organizē Vidzemes jauno talantu atbalsta fonds, un tā ir ikgadēja, stingri iekopta un bagātinoša tradīcija.

"Kā ierasts, šie svētki ļaus pārliecināties par latviešu klasiskās un laikmetīgās mūzikas daudzveidīgumu un rokrakstu dažādību – no Jāņa Mediņa un Lūcijas Garūtas līdz Pēterim Plakidim, Andrim Dzenītim un visjaunākajiem skaņražiem. Topošajiem mūziķiem un komponistiem šie svētki ir iespēja slīpēt prasmes pie izciliem meistariem," atgādina muzikologs Dāvis Eņģelis, kurš apkopojis informāciju kompaktā preses relīzē. Koncertos šonedēļ uzstājas pianists Reinis Zariņš, klavierkvartets Quadra, meistarklašu pasniedzēji, pianists Aldis Liepiņš, baritons Armands Siliņš un mecosoprāns Ieva Parša.

Ikgadējos latviešu mūzikas svētkus Madonā arvien piepilda skaņdarbi un mūziķi, kurus vērts dzirdēt. Svētkus jau svētdien (28. jūlijā) atklāja izcilais pianists Reinis Zariņš ar Romualda Grīnblata ciklu Iespaidi un Sonāti. Atklāšanas programmā izskanēja arī Tālivalda Ķeniņa Šūmaņa parafrāzes un fūga un Andra Dzenīša Astoņstūris. T. Ķeniņa un A. Dzenīša skaņdarbus līdzās Imanta Zemzara un Jura Karlsona rakstītajiem darbiem 29. jūlija kamermūzikas koncertā spēlēja klavierkvartets Quadra – Arvīds Zvagulis (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Kārlis Klotiņš (čells) un Rihards Plešanovs (klavieres).

Jaunas tradīcijas sākums ir pianistes Agneses Egliņas rosinājums šogad meistarklašu vadītājiem sagatavot koncerta programmu. To būs iespēja noklausīties arī nometnes dalībniekiem 30. jūlijā plkst. 18 Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā. Meistarklašu vadītāji šogad ir Agnese Egliņa (klavieres), Vita Rozēna- Gaļicka (flauta), Rasa Kumsāre (vijole), Juris Kļaviņš (čells) un Hanss Bloks (trompete).

31. jūlija koncerts mūzikas skolas Laimas zālē būs veltīts Andra Dzenīša mūzikai. Pianists Aldis Liepiņš, dziedātāji Armands Siliņš un Ieva Parša atskaņos Vīriešu dziesmas un Dagdas paralēles. Jāpiebilst, ka Vīriešu dziesmas ir viens no retajiem veselīga humora paraugiem mūzikā.

Jauno komponistu meistarklases šogad vada Linda Leimane, Rolands Kronlaks un Krists Auznieks. Kursus vainagos jaunradīto skaņdarbu koncerts, kas izskanēs Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā 1. augustā plkst. 20.30. Mūziķu vidū ir Reinis Zariņš (klavieres), Rihards Plešanovs (klavieres, midi), Jānis Porietis (trompete), Ilmārs Bērziņš (mežrags), Pēteris Trasuns (alts), Toms Timofejevs (kontrabass) un Edgars Vaivods (sitaminstrumenti).

Arī šovasar Madonas mūzikas svētkos neizpaliek Vidzemes jauno talantu atbalsta fonda un Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas organizētā nometne Daba pilna mūzikas, kas ik gadu pulcē arvien vairāk dalībnieku. Tieši šādi – Daba pilna mūzikas – nosaukts arī noslēguma koncerts, kurā 3. augustā plkst. 15 Madonas Kultūras namā uzstāsies nometnes dalībnieki, mūzikas skolu audzēkņi. Vairāk informācijas: www.musicmadona.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja