Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Marimba joprojām dejo

Šovakar Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis jaunais, talantīgais sitaminstrumentālists, Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas laureāts Rihards Zaļupe uzstāsies kopā ar pianistu Raimondu Petrauski. Iespēju koncertēt Baltajā flīģelī viņam jau pirms kāda laika piedāvājusi koncertzāles direktore Inese Zagorska, bet ideja par koncertu radusies pērn albuma Marimba Dance prezentācijā. "Pēc tās šo programmu esam spēlējuši privātās ballītēs. Ar Raimondu spriedām, ka programma ir laba, tātad pelnījusi, lai to dzird pēc iespējas vairāk cilvēku."
Koncertā Marimba Dance Rihards Zaļupe spēlēs arī skotu tautasdziesmas

Par koncerta pirmo daļu abiem mūziķiem šaubu nav bijis — tajā jāskan albumā Marimba Dance dzirdamajiem paša Riharda komponētajiem skaņdarbiem (diskā iekļauta arī Japānas mūzika). Ar programmas otrās daļas sastādīšanu gājis jautri — par to marimbists un pianists pirms pāris dienām sprieduši gandrīz septiņas stundas. "Tas bija rekords, jo no Lielās ģildes izgājām ap pusnakti!" R.Zaļupe smejas. Tomēr abiem izdevies vienoties, īpaši jau tāpēc, ka pirms pāris mēnešiem ciemojoties Londonā, Rihardam izdevies iegādāties vairāku interesantu skaņdarbu notis, tajā skaitā arī skotu tautasdziesmas. "No tām uztaisījām veselu svītu!" mūziķis palepojas — viņaprāt, tam visam vajadzētu izklausīties interesanti. Vēl koncerta otrajā daļā skanēs kinomūzika un kāda labi pazīstama latviešu komponista skaņdarba pārlikums marimbai. "Tā būs koncerta "odziņa", tādēļ vairāk neko negribu atklāt," Rihards stāsta, ekskluzīvi Dienai nospēlējot pāris taktis. Izklausās patiešām interesanti! Mūziķis arī atklāj, ka, sastādot koncerta programmu, radusies doma par nākamā albuma ierakstīšanu.

Tiesa, atšķirībā no albuma prezentācijas koncerta, kurā piedalījās arī koris, Siguldā mūziķi uzstāsies divatā — bez papildspēkiem. "Bail gan man nav. No kā tad būtu jābaidās?" R.Zaļupe smaidot izsaucas un piebilst — viņam ļoti gribētos, lai klausītājiem marimba neasociētos tikai ar Havaju salām, puķu vītnēm, palmām un vijīgiem dejotājiem. Galu galā šis instruments ir ļoti piemērots arī Baha, Bēthovena un citu tikpat nopietnu un klasisku komponistu sacerējumu atskaņošanai. Klausītāji, kuriem interesē, kur vēl būs dzirdama Riharda Zaļupes spēlētā marimba, tiek laipni aicināti ielūkoties mūziķa nesen tapušajā mājaslapā — www.rzalupe.lv.

***

Koncerts

Marimba Dance — Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis

Koncertzālē Baltais flīģelis Siguldā 14.III plkst.18

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja