Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mīlas un naida dziesmas Rūfusa Veinraita un orķestra Amsterdam Sinfonietta programmā

Dziesminieks Rūfuss Veinraits janvārī dosies turnejā kopā ar vienu no labākajiem Nīderlandes kamerorķestriem Amsterdam Sinfonietta

Pirmais koncerts skanēs piektdien, 6. janvārī, Groningenā. Otrdien, 10. janvārī, Rūfuss Veinraits un Amsterdam Sinfonietta uzstāsies slavenajā Amsterdamas koncertzālē Concertgebouw. Koncerti notiks divpadsmit Nīderlandes pilsētās. Turneja noslēgsies 24. janvārī Briseles koncertzālē Bozar. Pirmo reizi Rūfuss Veinraits un Amsterdam Sinfonietta sadarbojās 2017. gadā, tajā turnejā tapa viņu kopīgais koncertalbums.

Šoreiz mūziķi ir sagatavojuši jaunu programmu, kurai dots nosaukums Devils and Angels un kurā skanēs dziesmas par mīlestību un naidu. Līdzās Rūfusa Veinraita oriģinālkompozīcijām tiks izpildītas popmūzikas klasiķu Prinsa un Pola Saimona, kā arī franču zvaigznes Woodkid dziesmas, kas aranžētas stīgu orķestrim. Koncertos būs dzirdama arī klasiskā un laikmetīgā mūzika: Riharda Vāgnera operas Tristans un Izolde melodijas savīsies ar Rūfusa Veinraita Early Morning Madness, savukārt Filipa Glāsa mūzika iezīmēs pāreju uz Rūfusa Veinraita Devils and Angels. Programmu izdaiļos arī Kristofa Vilibalda Gluka ārija.

Kamerorķestris Amsterdam Sinfonietta ne tikai izpaužas klasiskajā repertuārā, bet arī regulāri piedalās starpžanru projektos. Foto – Marko Borggrēve

Atskaņojuma vadītāja būs Amsterdam Sinfonietta mākslinieciskā līdere koncertmeistare Kandida Tompsone. Orķestra sadarbības partneru vidū ir bijuši daudzi izcili mūziķi: vijolniece Žanīna Jansena, čelliste Sola Gabeta, pianists Kristians Bezeidenhauts, dziedātājs Tomass Hempsons un holandiešu popzvaigzne Vende Snaidersa. Kolektīvs regulāri piedalās starpžanru projektos ar džeza, urban un etniskās mūzikas pārstāvjiem, kā arī teātra, kino, dejas un operas eksperimentos. Arī Rūfuss Veinraits, kurš šogad svinēs 50 gadu jubileju, noraida jebkādas barjeras un žanriskus ierobežojumus mūzikā: viņš ir divu operu – Primadonna un Adriāns – autors, pašlaik mākslinieks komponē mūziklu un Rekviēmu. Rūfusa Veinraita mūzika ir skanējusi vienā no pēdējo gadu spilgtākajām Roberta Vilsona izrādēm Šekspīra soneti Berlīnes teātrī Berliner Ensemble.

Informācija: rufuswainwright.comsinfonietta.nl

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja