Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mūzikas akadēmijā būs flautista Imanta Sneibja jubilejas koncerts

Flautista Imanta Sneibja jubilejas koncerts Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē trešdien, 17.februārī, plkst.18 notiks tikai dažas dienas pirms profesora 65.dzimšanas dienas, un atšķirībā no vairuma līdzīgu jubilejas pasākumu tajā muzicēs pats gaviļnieks kopā ar savu ilggadēju kolēģi un draugu pianistu Venti Zilbertu, informēja JVLMA koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Koncertam, kurā duets atskaņos J.S.Baha, E.Varēza, F.Gobēra, A.Šturma un E. J.Bovena skaņdarbus, ievadvārdus teiks Imanta Sneibja tuva kolēģe, koncertmeistare Ieva Dzērve.

Imants Sneibis ir viens no vadošajiem un joprojām koncertējošiem Latvijas flautistiem un izcils flautas spēles pedagogs, pat viens no Latvijas flautas skolas pamatiem. Viņa radošā darbība ietver ļoti plaša repertuāra atskaņošanu, kā arī sadarbību ar dažādiem mūziķiem un ansambļiem. Vairāk nekā 30 gadus viņš bijis LNO orķestra mākslinieks. Kopš 1980.gada Imants Sneibis ir JVLMA docētājs, kopš 1998. gada - asociētais profesors. Paralēli viņš strādā arī E.Dārziņa mūzikas vidusskolā. Profesora klases studenti regulāri uzstājas publiskos koncertos. Lielākā daļa no studentiem spēlē orķestros, bet vairāki, piemēram, Dita Krenberga, Ilze Urbāne, Ilona Kudiņa, Andis Klučnieks, Guna Paula, Ieva Rūtentāle, Alise Klimanska - sasnieguši izcilus panākumus kā solisti.

Biļetes uz koncertu nopērkamas stundu pirms koncerta norises vietā par 2 latiem. Pensionāriem un studentiem tās pārdod par latu, skolēniem ieeja brīva (uzrādot apliecību).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja