Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūzikas notikumi no attāluma. Ārkārtējā situācijā – koncertieraksti no Latgales līdz Kurzemei

Ārkārtējās situācijas laikā, kas turpināsies vismaz līdz 6. decembrim, jāatgriežas pie mūzikas attālinātas baudīšanas prakses.

Latgales vēstniecība Gors piedāvā bezmaksas iespēju attālināti noskatīties/noklausīties koncertzālē notikušos vairāk nekā 30 koncertus un uzvedumus. Šādi rīkoties pirmdien izlēmusi arī Cēsu koncertzāle. Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) atvēris digitālo koncertzāli, piedāvājot vairāku spilgtu koncertu ierakstus, kas pieejami konkrētos datumos no plkst. 19 līdz pusnaktij. Bezmaksas saturu saviem klausītajiem piedāvā arī Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO).

Latgales vēstniecības Gors koncertu ieraksti pieejami tās mājaslapas sadaļā Koncertieraksti. Te var noklausīties un noskatīties vai visu ierakstos dokumentēto koncertnama vēsturi, sākot ar tā atklāšanas koncertu 2013. gadā. No šīgada pienesuma atrodams gan latgaliešu dziesmu koncerts Dzīšmu gruomota, kas radies, iedvesmojoties no šopavasar izdotās latgaliešu dziesmu grāmatas Muna dzīšmu gruomota, gan pavisam nesen piedzīvotais 5. Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla ORGANismi noslēguma koncerts, kurā muzicēja ērģelniece Iveta Apkalna, maestro Raimonds Pauls un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, ko diriģēja Jānis Stafeckis. Mūsdienu klaviermūzikas programmā Mainīgās faktūras (30. maija ieraksts) pianists Rihards Plešanovs spēlē Imanta Zemzara, Fazila Saja, Ģērģa Ligeti, Lindas Leimanes, Olivjē Mesiāna, Pētera Vaska, Edgara Raginska un arī paša radītus skaņdarbus. Pieejama arī klavesīnistes Ievas Salietes un dzejnieces Annas Rancānes satikšanās programma Pieskarties (29. aprīlī), kurā Annas Rancānes dzeja skanēja Johana Sebastiāna Baha, Pētera Vaska un Riharda Dubras mūzikas sabiedrībā.

Joprojām klātienē Gorā darbojas koncertzāles Mākslas galerija, kur apskatāma novembra sākumā atklātā mākslinieces Helēnas Svilānes-Kuzminas izstāde Sieviete un mēness. Strādā arī Informācijas centrs un kafejnīca Zīds, kas piedāvā ēdienus, dzērienus līdzi ņemšanai un ar piegādi. Novembra nedēļas nogalēs, kā arī 18. novembrī, iestājoties tumsai, Latgales vēstniecību Gors vērts iekļaut vakara pastaigu maršrutā, jo ēka staro un skan uz āru.

Atgādināšu, ka LNSO ieraksti pieejami orķestra YouTube vietnē, kā arī caur LNSO mājaslapas sadaļu Digitālā koncertzāle. Savukārt Liepājas simfoniskā orķestra koncerti, tostarp bērniem, kā arī Riharda Dubras opera Suitu sāga un koncertinterviju cikls Tuvāk atrodami gan orķestra mājaslapā, gan LTV Replay.lv, kā arī Latvijas Radio 3 arhīvā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja