Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nacionālajā bibliotēkā notiks LKA absolventu filmu maratons

27., 28. un 29. novembrī Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku piedāvā trīs dienu filmu maratonu, kurā ikvienam interesentam bez maksas būs iespēja apmeklēt LKA 2016. gada audiovizuālās mākslas absolventu diplomdarbu filmu skati, pavēstīja pasākuma pārstāve Aija Lūse.

Diplomdarbu filmas ir tematiski daudzveidīgas, pārstāvot gan dokumentālo, gan spēlfilmas žanrus. Filmu seansi notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē.

Svētdien, 27. novembrī no plkst. 13, trīs dienu filmu maratonu atklās LKA bakalaura un maģistra studiju absolventu filmu programma. 28. un 29. novembrī skatītājiem tiks piedāvātas filmu izlases.

Programmas ietvaros būs iespēja redzēt arī nacionālajā kinofestivālā Lielais Kristaps novērtēto absolventa Kārļa Lesiņa filmu Konvertīti (producente Daiga Livčāne), kas tika atzīta par labāko kategorijā Labākā studentu filma.


2016. gadā LKA absolvēja rekordliels jauno kino profesionāļu skaits – 10 maģistranti un 22 bakalauri: filmu režisori, filmu operatori, montāžas režisori un producenti, no kuriem liekākā daļa jau studiju laikā aktīvi darbojas nozarē.  

Režisors un Audiovizuālās mākslas programmas vadītājs prof. Pēteris Krilovs par 2016. gada absolventiem saka: “Esmu audzis tādā mājā un tādā ģimenē, kur katru bērnu katrā dzimšanas dienā regulāri nomēra pie vienas noteiktas durvju stenderes, ar cietu zīmuli iezīmē strīpiņu un pieraksta attiecīgo gadu un datumu. Tā arī es varētu parādīt, kā 4 gadu garumā izauga bakalaura kursa studenti, kā 2 gadus stiepās uz augšu maģistranti. Viņi paši to, iespējams, pat neapzinās, bet izmaiņas ir acīmredzamas. No pirmajiem neveiklajiem vingrinājumiem līdz jau publikas atzītām un pat apbalvotām skatēs un festivālos labām īsfilmām.”

Jauno režisoru filmās ir redzami Jaunā Rīgas teātra, Dailes teātra, Latvijas Nacionālā teātra, Leļļu teātra, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra, Liepājas teātra, Valmieras drāmas teātra, Daugavpils teātra un arī Ģertrūdes ielas teātra aktieri. Bet aktieri Baiba Broka, Gatis Gāga, Jānis Vimba, Āris Matesovičs ir redzami vairākās filmās.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja