Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Norisinās Latvijas XXVI Jauno pianistu festivāls Klavieres populārajā mūzikā un džezā

Latvijas XXVI jauno pianistu festivāls Klavieres populārajā mūzikā un džezā noslēgsies 11. martā plkst. 12.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē. XXVI festivāla tēma ir Džeza un populārā mūzika pārmaiņu laikos.

Festivālā piedalās Rīgas četru vispārizglītojošo skolu ar mūzikas padziļinātu apguves programmu un Latvijas četrpadsmit vispārizglītojošo skolu ar mūzikas padziļinātu apguves programmu klavieru klases skolēni (provizoriski 47 dalībnieki un ap 40 pedagogi).

Visi noslēguma pasākuma dalībnieki saņem I pakāpes diplomus un balvas.

Atlases dalībnieki I un II aktivitāšu posmā Rīgas četru vispārizglītojošo mūzikas profesionāli orientēta virziena skolu (Nr.6., 45., 88., Rīgas Valdorfskola) – kopā ~431 skolēni, Latvijas četrpadsmit vispārizglītojošo mūzikas profesionāli orientēta virziena skolu, kopā ~895 skolēni. Pavisam kopā ~1326 skolēni un 65 skolotāji. Viņi ir izgājuši konkursa atlasi savās skolās un sagatavojušies uzstāties fināla koncertā.

Jaunieši šogad būs atbraukuši no Ludzas, Daugavpils, Rūjienas, Grobiņas, Ventspils, Cēsīm, Jelgavas un Tukuma, kā arī Rīgas skolu skolēni.

Festivāla viesmākslinieki pianisma izcilības Jurijs Spigins un Romāns Vendiņš ar priekšnesumu un ar džeza impovizāciju uzmundrinās un noteikti iedvesmos bērnus un jauniešus. Festivāla patronese un konsultante Dr. paed. Larisa Maļkova kā katru gadu piedalīsies gan ar savu skolēnu sniegumu, gan labvēlīgu padomu.

""Mūzikas izglītība var iekvēlināt bērna iztēli vai arī kaislību pilnu dzīvi. Ja jūs dāvināt bērniem jaunu pasauli izpētei, izaicinājumi un iespējas ir bezgalīgas. Mūzikas izglītība nevar būt dažu veiksminieku privilēģija, tai jābūt katra bērna pasaules sastāvdaļai. Kopējā muzicēšanā veicināti arī integrācijas mērķi," uzskata festivāla organizatori,"- raksta Inese Lūsiņa laikrakstā Diena.

Festivālu jau sesto gadu rīko nodibinājums Jauno pianistu festivāls Klavieres populārajā mūzikā un džezā.  Šogad festivālu atbalsta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

Festivāla mākslinieciskā, metodiskā vadītāja un producente ir Edīte Millere, asistente - Herta Jūlija Barkāne, kura pati ir bijusi daudzgadēja festivāla dalībniece un palīdz festivāla producēšanā. Par skaņu kvalitāti parūpēsies Kristaps Diura, skaņu režijas students. Foto mirkļus fiksēs labas mūzikas fane un fotogrāfe Herta Jūlija Barkāne.

Viens no svarīgākajiem festivāla mērķiem ir dot iespēju jaunajiem mūziķiem izbaudīt klavierspēli labā koncertzālē pie izcila instrumenta.

Ar festivāla jaunumiem var iepazīties Facebook lapas adresē: Jauno pianistu festivāls Klavieres populārajā mūzikā un džezā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja