Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Noslēdzies džeza mākslinieku konkurss Riga Jazz Stage

Ar amerikāņu dziedātāja un bundzinieka Džeimisona Rosa ērģeļu trio uzstāšanos 9. aprīļa vakarā kinoteātrī Splendid Palace noslēdzās starptautiskais džeza mākslinieku konkurss Riga Jazz Stage 2022. Pirms rezidējošā mākslinieka un starptautiskās žūrijas locekļa koncerta tika paziņoti konkursa uzvarētāji, informēja organizatoru pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

"Tas ir satriecoši," sacīja labākās džeza vokālistes balvas ieguvēja Luīze Balkvila. "Es to negaidīju. Tas bija tik brīnišķīgs konkurss. Visi bija tik atbalstoši un pretimnākoši. Esmu ļoti pārsteigta arī par Latvijas džeza mūziķiem un biju pagodināta būt ar viņiem kopā uz vienas skatuves. Un esmu sajūsmā par uzaicinājumu piedalīties festivālā Rīgas Ritmi. Nevaru sagaidīt, kad atkal šeit ieradīšos šovasar. Man ir patiešām lielisks kvartets, ar kuru uzstājos. Priecāšos viņus ņemt līdzi uz festivālu. Stāsts ir arī par jaunu mūziku. Mēs nupat izlaidām savu debijas albumu. Tas saucas First Class un izpildītāji ir Luīze Balkvila un The Mailmen. The Mailmen ir mana grupa. Tas būs lieliski!"

"Esmu ļoti priecīgs, ka uzvarēju, bet tiešām nedomāju par to, kā par savu uzvaru," sacīja labākā džeza bundzinieka balvas ieguvējs Domo Brančs. "Domāju, ka uzvarēja visi. Manuprāt, šī konkursa galvenā balva bija tas, ka mēs visi šeit satikām jaunus cilvēkus. Dzirdējām tik daudz dažādu mūziku. No oriģinālmūzikas līdz standartu aranžējumiem. Es esmu no ASV. Nekad nebiju saticis nevienu no Turcijas, Lietuvas vai Latvijas. Tāpēc bija pārsteidzoši satikt visus šos cilvēkus. Man patiesībā bija jaukas sarunas ar viņiem par dzīvi un vienkārši kopā būšanu. Es domāju, ka tā ir īstā uzvara. Šī konkursa kopvērtējuma balva. Tātad, jā, es uzvarēju, bet patiesībā uzvarējām mēs visi kā konkursantu grupa."

Labākās džeza vokālistes balvas ieguvējas:

  1. Luīze Balkvila (Lielbritānija) – uzaicinājumi uzstāties festivālā Rīgas Ritmi, Ronnie Scott’s Jazz Club Londonā (Lielbritānija) un Nardis Jazz Club Stambulā (Turcija), EUR 1200, Shure mikrofons no sponsora Best Music/AT;
  2. Valentīna Fina (Itālija) – uzaicinājumi uzstāties festivālā Rīgas Ritmi, Visioon Tallinā (Igaunija) un Ronnie Scott’s Jazz Club Londonā (Lielbritānija), EUR 1000;
  3. Paula Saija (Latvija) – uzaicinājumi uzstāties festivālā Rīgas Ritmi un Kaunas Jazz Kauņā (Lietuva), EUR 700.

Labākā džeza bundzinieka balvas ieguvēji:

  1. Domo Brančs (ASV) – uzaicinājumi uzstāties festivālā Rīgas Ritmi un Ronnie Scott’s Jazz Club Londonā (Lielbritānija), EUR 1200, Sigu koka stīpas, Tama bungu pedālis;
  2. Pauls Pokratnieks (Latvija) – uzaicinājumi uzstāties festivālā Rīgas Ritmi, Ronnie Scott’s Jazz Club Londonā (Lielbritānija) un Nardis Jazz Club Stambulā (Turcija), EUR 1000, Sigu koka stīpas;
  3. Janiks Balmans (Beļģija) – EUR 700, Sigu koka stīpas.

Starptautiskās džeza žurnālistu balvas ieguvējs: Domo Brančs (ASV) – desmit stundu ieraksta laiks leģendārajā Latvijas Radio 1. studijā.

Skatītāju balvas ieguvēja (balsots tiešsaistē rigajazz.lv): Katrīna Kabiņecka (Latvija) – mobilā operatora Tele2 piedāvāts pēdējās paaudzes viedtālrunis.

Festivāls Rīgas Ritmi norisināsies no šī gada 30. jūnija līdz 2. jūlijam. Savukārt nākamais konkurss Riga Jazz Stage notiks 2023. gada aprīlī un šoreiz tā dalībnieki būs vokālisti un saksofonisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja