Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Oasis "Dig Out Your Soul"

"Oasis" jaunais albums "Dig Out Your Soul" bija kā pārsteigums. Jā, protams, ka šī grupa, kas nu jau pastāv 15 gadus, ir sasniegusi pietiekami daudz, lai varētu atļauties gulēt uz saviem lauriem un bārstīt kritikas par jaunajiem censoņiem. Taču Gallaheru brāļi kaut kādā veidā paspēj starp publiskajiem skandāliem un blakus projektiem ierakstīt pa kādam jaunam albumam.

Iespējams, ka tas ir tādēļ, ka puišiem jau sen ir apnicis plātīties un ārdīties, beidzot ir laiks domāt arī par mūziku, taču skaidrs ir viens- "Dig Out Your Soul" ir patīkams pārsteigums. Protams, ka "Oasis" ir un paliek "Oasis" , taču kaut kas šķiet citādāks.

"Dig Out Your Soul" ir gana veiksmīgs grupas mēģinājums izlauzties no visa paredzamā, ko gaida no grupas, kas jau savu ir pierādījusi.Gaudulīgas ievadošās balādes vietā  saņemam cilvēcīgu pasmiešanos par savām neirozēm dziesmā "Bag It Up". Bez episkiem dziedājumiem var dzirdētarī lielāku koncentrēšanos tieši uz pavadījuma oriģinalitāti un radošo garu, kas albumam dod daudz vairāk par saraudinātu meiteņu pūli. Dziesma "High Horse " izceļas ar to vien, ka Liams Gallagers neko nesarežģī, to panāk balss skanējums.

Tomēr  arī šim albumam ir "šaubīgās" kompozīcijas, viena no tām ir "The Nature Of Reality", kura šnekur tālu netiek pat meldijas un vārdu ziņā. Tā smagi vāļājas uz vietas ar kaitinoši nospiedošu vokālu un uz labskanību balstītu saturu. Taču, par laimi, albumā dominē labais, ne sliktais materiāls. "Falling Down" ir viena no albuma spēcīgākajām dziesmām, kuru klausoties, nākas padoties "Oasis" valdzinājumam un vienkārši ļauties ģeniāli saliktajiem vārdiem un mūzikas radītajai melanholijas atmosfērai. Un kas var klausītāju apburt vairāk par bravūrīga mākslinieka vājuma mirkli?

Pirmais albuma singls "Shock Of The Lightning" ir gana svaigs un klasisks vienlaikus, lai iepazīstinātu pasauli ar "Oasis" jauno albumu. Singls nav tik šokējoši atšķirīgs, lai atbaidītu jau esošos fanus, bet pietiekami lipīgs, lai piesaistītu jaunu interesentu uzmanību. Tas diezgan labi raksturo stadiju kurā grupa pašlaik atrodas- cenšas saglabāt veco, kamēr tiecas pēc jaunā.

"Dig Out Your Soul" ir pierādījums tam, ka pēc vairākiem kritieniem tomēr ir iespējams celties un, ja vismaz centies aizmirst visas neveiksmes, darot to, ko proti darīt vislabāk, iznākums būs ne tikai solīds, bet pat iespaidīgs. Ne par velti mūzikas kritiķi šo albumu dēvē par "Oasis" labāko kopš "(What`s The Story) Morning Glory?" laikiem, kas bija tikai otrais grupas albums. Tātad vajadzēja paiet trīspadsmit gadiem, lai zvaigžņu slimības norimtu, slava nokāptu no prioritāšu saraksta virsotnes un brāļi varētu atkal redzēt mūziku, kā savu ideju nevis ego izpaušanas veidu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja