Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Olga Pīrāgs. Vienkārši labs džezs

Šovakar Saulkrasti Jazz festivālā muzicē dziedātāja Olga Pīrāgs ar draugiem

Dziedātājai Olgai Pīrāgs diena jau saplānota burtiski pa minūtēm: mēģinājumi, meistarklases, uzstāšanās. Dziedātāju ļoti priecē fakts, ka vēl ir darbs un ka cilvēkiem joprojām džezs šķiet vajadzīgs. Arī par šovakar Saulkrastu viesnīcā Minhauzena Unda notiekošo džeza koncertu Olga Pīrāgs runā ar prieku. "Uzstāšos kopā ar lielisko ģitāristu Aleksandru Jevsjukovu, basģitāristu Jāni Stafecki un bundzienieku Aleksandru Akimovu," dziedātāja stāsta, piebilstot — programma, ko varēs noklausīties koncertā, tapusi šāgada sākumā, ir visu četru mūziķu kopdarbs un jau labi iespēlēta. Māksliniecei koncerts ir īpašs vēl viena iemesla dēļ — viņai jau sen esot gribējies, lai koncertā galvenais instruments būtu ģitāra. Nu šis sapnis beidzot piepildās! "Turklāt šādā sastāvā — ar trim pavadītājmūziķiem — es tikpat kā neesmu uzstājusies. Tas man arī pašai būs jaunums."

Kādu brīdi dziedātāja gremdējas atmiņās, stāstot par festivāliem, kuros viņai laimējies uzstāties, un lieliskajiem džeza mūziķiem, ar kuriem viņa savulaik kopā uzstājusies. "Bet ko nu mēs te pievēršamies vēsturei, labāk parunājam par šovakaru," saka Olga Pīrāgs. Tomēr bez vēstures pieminēšanas laikam neiztikt — izrādās, šogad aprit trīsdesmit gadu, kopš Olga Pīrāgs uzstājas kā soliste. Šādā statusā viņa esot kopš 1979.gada festivāla Liepājas dzintars, kurā, muzicējot kopā ar grupu Inversija, saņēmusi labākās solistes titulu. "Ticat vai neticat, tas cipars tiešām ir tik iespaidīgs!" viņa mazliet piesmakušā balsī smejas, piebilstot, ja kādam ir vēlēšanās, varot viņu droši apsveikt.

Tādēļ Minhauzena Undā notiekošais koncerts ir tikai viena neliela epizode no jubilejas gada pasākumiem. Par pārējiem gan māksliniece klusē; kad pienākšot laiks, viņa par to runāšot. Taču šo to jau dziedātāja paguvusi padarīt — piemēram, pirms kāda laiciņa viņa piedalījusies dzīvajā koncertā Latvijas Radio studijā.

Uz koncertu Olga Pīrāgs un viņas domubiedri aicina ikvienu, kam patīk labs klasiskais džezs un arī aranžējumi. "Pavisam īsi sakot — vienkārši labs džezs!" dziedātāja smaida. Viņa arī norāda: ja kāds gribētājs jūt, ka nepagūs uz koncerta sākumu plkst.20, varot braukt arī nedaudz vēlāk — Olga Pīrāgs ar saviem draugiem uzstāsies ap plkst.21. "Pirms tam noteikti paklausīšos tos jauniešus, kas muzicēs pirms mums. Mani vienmēr interesējis, ko dara jaunie. Varbūt pat būs kāds interesants atklājums!" O.Pīrāgs priecājas.

Koncerts

Olga Pīrāgs un draugi

festivālā Saulkrasti Jazz viesnīcā Minhauzena Unda 21.VIII plkst.20.

Biļete — Ls 3

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja