Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Orķestra svētku vēriens ienāk mājās. Tradicionālais LNSO Vecgada koncerts skatāms tiešsaistē

Šogad Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) Jaunā gada svinības 31. decembrī aicina aizvadīt kopā, mājās digitālajā vidē kopā ar ģimeni baudot jau par tradīciju kļuvušo LNSO Vecgada koncertu.

Diriģenta Andra Pogas vadībā orķestris kopā ar temperamentīgo pianistu Vestardu Šimkus un solisti Beāti Zviedri ievedīs Ludviga van Bēthovena, Franča Lista un Džordža Gēršvina aizraujošajā skaņu pasaulē. Koncertu papildinās kinorežisora Dāvja Sīmaņa vizuālais noformējums un Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa stāsti. Pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

"Vecgada koncerts ir sena orķestra tradīcija, ar kuru savus klausītājus priecējam katra gada izskaņā. Lai arī šogad ārkārtas situācijas dēļ koncertus skatīties klātienē diemžēl nav iespējams, LNSO vēlas šo tradīciju turpināt un ienest svētku sajūtu katrās mājās. Tāpēc aicinām koncertu ģimenes lokā skatīties tiešsaistē LNSO mājaslapā," saka LNSO direktore Indra Lūkina.

"Svinēsim Bēthovena jubilejas gada noslēgumu ar retāk atskaņotām viņa mūzikas lappusēm, bet uz gadu mijas svinībām Ņujorkā aizvedīs Gēršvina mūzika. Esam allaž iepriecināti uzņemt viesus – ilggadēju orķestra sadarbības partneri, lielisko pianistu Vestardu Šimkus un pirmoreiz džeza dziedātāju Beāti Zviedri," atklāj LNSO galvenais diriģents Andris Poga. Pianista Vestarda Šimkus solo dzirdēsim Franča Lista virtuozajā Fantāzijā par Bēthovena Atēnu drupu motīviem, kā arī koncertos reti izpildītajā Džordža Gēršvina Otrajā rapsodijā. Jaunā, šarmantā džeza vokāliste Beāte Zviedre dziedās populārās Džordža Gēršvina melodijas.

Koncertu uzsāks Ludviga van Bēthovena uvertīra Vārdadienai, kas arī, starp citu, ir koncertdzīves retums. Orķestra sniegumā dzirdēsim arī Džordža Gēršvina Kubas rapsodiju, kurā valda sambas dejiskie, enerģiskie ritmi un melodijas. Ne tikai skatuvi un koncertzāli, bet visu LNSO mājvietu Lielo ģildi svētku gaismās posīs kinorežisors Dāvis Sīmanis. No dažādām gleznainām vēsturiskā nama vietām aktieris Vilis Daudziņš starp skaņdarbiem dalīsies stāstos par Vecgada un Jaungada sajūtām un tradīcijām.

LNSO Vecgada koncerts būs skatāms LNSO mājaslapas www.lnso.lv sadaļā Digitālā koncertzāle. Iegādājoties biļeti Biļešu paradīzes kasē vai tās interneta vietnē, pircējs saņems tiešraides pieejas kodu, kas pirms koncerta skatīšanās būs jāievada LNSO mājaslapā. Ar šo kodu koncerts būs pieejams jebkurā laikā no 31. decembra plkst. 16 līdz 3. janvāra plkst. 23.49. Koncertu var iegādāties arī kā dāvanu un nosūtīt saviem mīļajiem e-pastā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja