Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par Eiropas naudu Mūzikas akadēmijai ļaus izveidot modernu mūzikas studiju

Latvijas Mūzikas akadēmijā (LMA) svinīgā pasākumā trešdien parakstīti līgumi par Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstītajiem projektiem darbības programmas 2007. – 2013. gadam „Infrastruktūra un pakalpojumi”. J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija saņems finansējumu par vairāk nekā miljonu latu, informēja LMA sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe-Škuškovnika.

„Šī ir ļoti nozīmīga diena visām trim augstskolām, jo pie šiem projektiem strādājam jau gandrīz divus gadus. Mūzikas akadēmijai projekta realizēšana pavērs iespēju izbūvēt akadēmijas ēkas bēniņstāvu, izveidojot modernu mūzikas studiju, kā arī pielāgot telpas personām ar funkcionāliem traucējumiem, tādejādi padarot akadēmiju pieejamu ikvienam. Bez ERAF atbalsta tas nebūtu iespējams,” stāstīja LMA rektors profesors Artis Sīmanis.

Minētais finansējums piešķirts Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) apakšaktivitātes „Augstākās izglītības iestāžu telpu un iekārtu modernizēšana studiju programmu kvalitātes uzlabošanai, tajā skaitā, nodrošinot izglītības programmu apgūšanas iespējas arī personām ar funkcionāliem traucējumiem” projektu īstenošanai.

Projekts „Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas telpu, bibliotēkas un aprīkojuma modernizēšana studiju programmu kvalitātes uzlabošanai un studiju pieejamības nodrošināšana personām ar funkcionāliem traucējumiem” paredz jaunu mācību telpu izbūvi LMA ēkas bēniņstāvā, modernas mūzikas studijas izveidi un aprīkošanu ar jaunākajām tehnoloģijām, kā arī bibliotēkas un fonotēkas modernizāciju. Kā norādīja V.Stiģe-Škuškovnika, projekta kopējās izmaksas ir Ls 1 149 869 (Ls 977 388 – ERAF finansējums, Ls 82 446 – valsts budžeta finansējums un Ls 90 035 – JVLMA pašfinansējums).

Valsts izglītības attīstības aģentūras pārstāve Elita Zondaka atzina, ka par ERAF finansējumu prieks ir īpašs, jo tas sastāda 85% no kopējām projektu izmaksām. Viņa arī atgādināja, ka augstskolas Latvijā jau divus gadus veiksmīgi izmanto dažādas Eiropas struktūrfondu piedāvātās iespējas. Pasākumā Mūzikas akadēmijā tika parakstīti arī Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Mākslas akadēmijas atbalstīto projektu līgumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja